Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EN NY VÄRLD I VÅRA HJÄRTAN.

Den amerikanska UFO-rapporten. I väntan på att en kommande oklassificerad UFO-rapport med ett par hundra redovisade fall som förväntas släppas till kongressen den 25 juni kommer att presentera några fasta slutsatser, medger tjänstemännen att själva tvetydigheten i resultaten innebar att regeringen inte definitivt kunde utesluta teorier om att fenomenen som observerades av militära piloter kan vara främmande rymdfarkoster (The New York Times).

Arbetarklasshistoria @wrkclasshistory. 5 juni 2005 dog den spanska anarkisten och kvinnliga befrielseaktivisten Pepita Carpena i Frankrike. Som en medlem av CNT sindicato arbetade hon på en fabrik med tillverkning av granater under revolutionen innan hon behövde fly undan det fascistiska intåget. https://libcom.org/history/articles/1919-2005-pepita-carpena

Marknadshyran. I Finland har man haft marknadshyra i flera år. Hur gick det? Jo, staten fick ökade kostnader för hyresbidrag med många miljarder. Som vanligt ska det allmänna, skattebetalarna, stå för det privata n(t)äringslivets kalasvinster. Så lär det bli även här om detta sinnessjuka förslag går igenom!

Greta konstaterar att oljelandet Norge hycklar om sin klimatpolitik.”Till exempel säger de att oljan bränns på ett annat ställe. På ett sätt blir det väldigt hycklande”, säger hon till NRK.

Lund: Keramik, målningar och så en pingvin, förstås. I helgen öppnas nya utställningar på Krognoshuset, Galleri Kammaren – och Martin Bryder Gallery visar sina egna figurer. Konsthallen har ”Digital förmedling”…

Konsten: Pepita Carpena (äldre foto).

***

Citatet: ”Vi bär en ny värld här i våra hjärtan.” – Buenaventura Durruti.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 5 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: