Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BORGERLIGA ARBETARPOLITIKER.

Israel tycks åtnjuta allt större straffrihet ju mäktigare landet blir. Men trots fem krig på 15 år är det palestinska folket inte kuvat (Flamman). Detta tappra fattiga folk! http://flamman.se/a/gaza-star-fortfarande

Facebook Inc har avbrutit USA: s tidigare president Donald Trumps Facebook- och Instagram-konton i två år. Förutom Facebook, som har över två miljarder användare varje månad, har Trump också förbjudits från Twitter, YouTube, Snapchat, Twitch och andra sociala medieplattformar under upploppet i januari (BBC). Rätt för en gångs skull. Ju mindre man hör och ser honom desto bättre. Men tech-jättarna borde självklart avstå från att blocka antirasister och antifascister – där är omdömet klart sämre. Makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.

Med löner på en bra bit över 100 000 kronor i månaden tjänar många av landets facktoppar långt mer än de medlemmar de företräder. Det visar en granskningen som tidningen Arbetsvärlden gjort (Arbetaren). Se det kärnfulla citatet av Bakunin nedan!

Emma Tukia, 36, i Tystberga ville testa ett mer hållbart liv. Valet föll på ett köpfritt år med mer självförsörjning. – Jag mår mycket bättre nu, har fått fler vänner och livet känns väldigt mycket mer lekfullt, säger hon (Goda Nyheter). Det borde facktopparna också testa!

Liberalerna får sina sämsta opinionssiffror någonsin i en mätning av SCB. Partiet har hamnat långt under riksdagsspärren med sina 2,5%. Enligt SCB har partiets väljare lämnat partiet för Moderaterna eller Centerpartiet (SCB). Rasist eller antirasist? ”Vi vill och har alltid velat” (FP).

Konsten: Sveriges f.n. högsta gatukonstmålning, i Partille. Det är rekordet som gör det i graffiti. Courtesy reddit.com. Om någon av mina läsare vet namnet på målaren för jag in det här!

***

Citatet: ”När arbetarpolitikerna blir delaktiga av borgarklassens levnadsvillkor och omges av en atmosfär av politiska idéer som är allt igenom borgerliga, så kommer de i praktiken upphöra att vara arbetare och istället bli statsmän, de kommer bli borgerliga, ja kanske borgerligare än de borgerliga själva. För människor formar inte sina ställningar, det är ställningarna som formar människorna.”  — Mikhail Bakunin (1814-1876) i prekognitiv insikt.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 5 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: