Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DANMARKS FLYKTINGAR SKICKAS TILL AFRIKA.

Narendra Modi drev Indien till COVID-19-apokalyps. Premiärminister Narendra Modi har översett Indiens nedåtgående spiral till massdöd under COVID-19-pandemin. Ansvaret för landets pågående mardröm vilar på hans axlar (Jacobin Magazine).

Färre flyktingar som får tillgång till Danmarks välfärdssystem. Det är S-regeringens huvudargument till att flytta asylprocessen till ett land utanför Europa (läs: Afrika). Sedan borgerliga Venstre meddelat att partiet stöttar förslaget finns majoritet för det i folketinget (TT). En humanitär katastrof för flyktingarna och ett ovanligt rått högerprojekt. SD och NMR applåderar.

Bertil Malmberg, Sverigedemokraternas gruppchef i Trosa och regionfullmäktigeledamot i Sörmland, åtalas för hets mot folkgrupp. Det rapporterar SVT Sörmland.

Copwatch har premiär på en ny reportageserie med granskande filmklipp, Snuten på Minuten! Det första avsnittet handlar om elchockvapen. Formellt börjar svenska snuten använda elchockpistoler, tasers, i tjänst nästa år. Polismyndigheten vill få oss att tro på lögnen att tillgången till elchockvapen kommer minska snutens dödliga våld. Studier visar dock att snuten inte skjuter mindre med elpistoler i bältet. Snuten blir istället ointresserade av att förhandla med sina offer. Samt använder snuten mer ofta batong och pepparsprej. Med elpistolen i vapenbältet får snuten helt enkelt ytterligare ett redskap i sin våldsextremism. Med vetskap om snutens elpistoler finns det emellertid flera saker som man kan göra för att skydda sig. Samt för att bekämpa snuten! Om du dokumenterat när snuten använder tasers kan du skicka materialet till oss. Vi hänger gärna ut snutar! FTP!  — Copwatch / anarkism.info.

Konsten: Spädbarn på flykt räddas från att drunkna (foto).

***

Citatet: ”Jag vill tacka alla som gömmer flyktingar, alla som sliter inom vården, alla som jobbar på kvinnojourer. Ni är de riktiga hjältarna. Tack alla som röstar rött. Fuck Jimmie!” – Rockbandet Arre!Arre! på P3:s Guldgala, Gbg 2020.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 2 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: