Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

AVVERKA SVEA SKOG!

Några förtydliganden angående språket som används för att skildra det pågående våldet i det ockuperade Palestina och även i hela Israel. Detta är inte en ”konflikt”. Det är varken en ”tvist” eller ”sekteristiskt våld” eller ens ett krig i traditionell mening.

Det är ingen konflikt, för Israel är en ockupationsmakt och det palestinska folket är en ockuperad nation. Det är ingen tvist, för frihet, rättvisa och mänskliga rättigheter kan inte behandlas som en politisk oenighet. Det palestinska folkets rättigheter är förankrade i internationell och humanitär rätt och olagligheten i de israeliska kränkningarna av de mänskliga rättigheterna i Palestina erkänns av FN själv.

Om det är ett krig, så är det ett ensidigt israeliskt krig, som möts med ödmjukt, men verkligt och bestämt palestinskt motstånd.

Egentligen är det ett palestinskt uppror, en Intifada utan motstycke i den palestinska kampens historia, både i dess karaktär och utsträckning.För första gången på många år ser vi det palestinska folket förenat, från Jerusalem Al Quds, till Gaza, till Västbanken och, ännu mer kritiskt, till de palestinska samhällena, städerna och byarna i det historiska Palestina – dagens Israel (Counterpunch).

***

Studiecirkel anarki och omställning träff #4.

”Hur går vi vidare?” På den fjärde och sista cirkelträffen diskuteras bland annat vad anarki och omställning innebär, och hur det som anarkist går att jobba vidare med omställning. Välkommen! Nu på söndag 23/5 Kl.15:00-17:00. Discord, server: ”Anarki och Omställning”. För mer info, se Svarta Ådalen: https://svartaadalen.wordpress.com/anarki-och-omstallning-studiecirkel/

Anarki & Omställning (via gatorna.info).

Konsten: Avverka Svea Skog!

***

Citatet:”Det hade varit lätt att gå för ryggsäcken var så gott som tom och det fanns ingenting som bekymrade honom. Han var lycklig med skogen och vädret och sig själv. Morgondagen och gårdagen var lika långt borta, men just nu lyste solen klarrött mellan björkarna och luften var sval och mild. — Tove Jansson konstnär, författare (1914-2001).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 19 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: