Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

OBSERVERBARA UFOEGENSKAPER.

Kallade de ‘5 observerbara’ av en tidigare Pentagon-utredare, inkluderar de hypersonisk hastighet, oregelbunden rörelse och förmågan att flyga utan vingar. Han arbetade med Advanced Aerospace Threat Identification Program, eller AATIP, och sammanställde en lista över extraordinära, logikutmanande funktioner som ofta förknippades med oidentifierade luftfenomen. Han kallar dessa egenskaper för de ”fem observerbara”:

1) Antigravitation.

Till skillnad från alla kända flygplan har dessa föremål setts övervinna jordens gravitation utan synligt framdrivningsmedel. De saknar också flygytor, som vingar. I Nimitz-incidenten beskriver vittnen föremålet som rörformat, format som ett Tic Tac-tablett.

2) Plötslig och omedelbar acceleration.

Objekten kan accelerera eller ändra riktning så snabbt att ingen mänsklig pilot kunde överleva g-krafterna – de skulle krossas. I Nimitz-incidenten säger radaroperatörer att de spårade en av UFO: erna när den sjönk från himlen med mer än 30 gånger ljudets hastighet. Black Aces-skvadronkommandören David Fravor, den Nimitz-baserade stridspiloten som skickades för att fånga upp ett av föremålen, jämförde dess snabba rörelser från sida till sida, senare fångade på infraröd video, med en pingisboll. Radaroperatörer på USS Princeton, en del av Nimitz-gruppen, spårade föremålet som accelererade från stillastående position till att flyga 60 mil på en minut med en häpnadsväckande hastighet på 3600 mil i timmen. Enligt tillverkaren Boeing når F / A 18 Super Hornet stridsflygplan för närvarande en maximal hastighet på Mach 1,6, eller cirka 1200 miles i timmen.

3) Hypersoniska hastigheter utan signaturer.

Om ett flygplan färdas snabbare än ljudets hastighet, lämnar det vanligtvis ”signaturer”, som ångspår och ljudbommar. Många UFO-observanter noterar frånvaron av sådana signaturer.

4) Låg observerbarhet eller inkappsling.

Även när objekt observeras är det svårt att få en tydlig och detaljerad bild av dem – antingen genom pilotobservationer, radar eller på annat sätt. Vittnen ser i allmänhet bara glödet eller disen runt dem.

5) Trans-medium resor.

Vissa UAP har sett sig röra sig lätt i och mellan olika miljöer, såsom rymden, jordens atmosfär och till och med vatten. I Nimitz-incidenten beskrev vittnen en UFO som svävade över en krossande ”störning” precis under havets annars lugna yta, vilket ledde till spekulationer om att ett annat fartyg hade kommit in i vattnet. USS Princeton radaroperatör Gary Vorhees bekräftade senare från en marin sonaroperatör i området den dagen att ett fartyg rörde sig snabbare än 70 knop, ungefär två gånger hastigheten för kärnkraftsundersökningar. Ingen har ännu kommit nära en teknik som uppvisar dessa egenskaper, så deras ursprung är fortfarande okänt.

— Courtesy history.com./ Pentagon. Övers. S. Jacobson 2021.

***

2 kommentarer på “OBSERVERBARA UFOEGENSKAPER.

  1. Tor Svärdtorp
    19 maj, 2021

    Om UFO. Intressant se mer på FIGU i Sverige och EU googla.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 18 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: