Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VI KOMMER INTE ATT FÖRSVINNA.

I nästan hundra år har sionister stulit palestinskt land och hävdat att judar en gång bodde där palestinierna nu bor och det är därför tillåtet att förvisa dem och ta deras hem och mark. Detta är fallet i Sheikh Jerrah, i Silwan, och det är fallet i hela Jerusalem, och faktiskt hela Palestina.

Staten Israel, med sina politiker som kämpar för popularitet och sina beväpnade sionistiska gäng, kommer inte att vila förrän varje palestinier lämnar Jerusalem och Al-Aqsa är i ruiner. Detta kommer att bli deras ”mission accomplished”-ögonblick. (anarchistfederation.org).

”Bombningarna kommer inte sluta förrän Gaza tystnar”. Så säger Israels försvarsminister. Men Palestinas folk kan inte skrämmas till tystnad. Det hjältemodiga motståndet från invånarna i Sheikh Jarrah, från de kämpande i hela ockuperade Palestina, uttrycker en lika enkel som självklar tanke: Vi kommer inte att försvinna.

Det finns inga murar, inga hot och ingen terror i världen som kan stoppa ett enat folk. Apartheidstaten kommer falla. För att påskynda den processen bör den svenska regeringen utvisa Israels ambassadör och genomföra en fullständig bojkott av Israel.
— Förbundet Allt åt alla. https://www.instagram.com/p/CO15FuOqWLE/

I Colombia utlyser Indigenous Minga tillsammans med fackföreningar, studenter, bönder och miljöorganisationer en historisk strejk mot högerpresidenten Ivan Duques nationella utvecklingsplan, som föreslår en indragning av sociala rättigheter. Sedan den 28 april har flera städer och stater i Colombia översvämmats av tiotusentals demonstranter som kräver att åtgärder som strider mot det colombianska samhällets välbefinnande upphävs. Bland dessa åtgärder finns ekonomiska program som föreslår privatisering av hälsa och utbildning, inga fredsavtal samt indragning av arbetstagares rättigheter (anarchistfederation.org). 

Kerala, Indien:  LDF vann 99 av de 140 platserna i Keralas församlingsval; 67 av dessa platser vanns av kandidater från Indiens kommunistiska parti. Det var första gången sedan 1980 som ett sittande parti eller koalition hade kunnat vinna en andra period i rad i Kerala. (Counterpunch).

Rapporteringen om vårdföretaget Attendo kring varningar och hot gentemot visselblåsare och miljonbonusar till chefer medan personalen går på knäna är inga nyheter. För oss i Kommunal Väst är de här sakerna snarare vardag, skriver Elpida Georgitsim Sladjana Gustafsson och Therese Åberg (GP).

Konsten: Crabapple: Exharchia Protest, Greece.

***

Citatet: ”Det finns tillfällen då man måste sprida sitt förakt med sparsamhet, på grund av det stora antal som förtjänar det.” — Chautebriand.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 16 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: