Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANARKISM ÄR ORDNING.

Tusentals människor har marscherat genom centrala London till stöd för palestinierna i Gaza. Arrangörerna av protesten uppmanade den brittiska regeringen att sluta tillåta det de beskrev som ”Israels brutala våld mot och förtryck av det palestinska folket”. Demonstranter marscherade till den israeliska ambassaden och skanderade ”Free Palestine”. Det kommer efter den värsta veckan med våld i Gaza sedan 2014. Minst 139 personer har dödats i Gaza sedan striderna inleddes på måndagen, rapporterar BBC.

En poliskontroll i Kista urartade till en biljakt som fick ett våldsamt slut i Rinkeby. På vittnesfilmen syns hur två poliser slår med sina batonger på en person som ligger ner på marken (nyhetsbyrånjärva.se). Polisens övergrepp filmades och Ali Esbati kommenterar: ”Vidrigt”.

Är utrikesministern beredd att agera för att Sverige visar solidaritet med Israel genom att flagga med den israeliska flaggan tillsammans med den svenska på offentliga byggnader, och om inte, varför?” Detta skriver den ökände rasisten Björn Söder (SD) till utrikesministern och på twitter 14/5. Vidrigt.

Allt fler hoppar nu av Vänsterpartiet som en reaktion på högervridningen under Nooshi som uppfattas som en besvikelse. Det behövs knappast två socialdemokratiska partier. Vad som saknas är ett revolutionärt parti typ Enhedslisten i Danmark som lyckats ena folk till vänster om socialdemokratin. Den stora utomparlamentariska frihetliga vänstern i Sverige kan heller inte i längden ignoreras. Efter pandemin är det upplagt för en radikal omstart. Valet 2022 kommer att handla om alternativen fascism eller demokrati.

Konsten: Efim Efimovich Volkov (1844-1920): The party in the summer garden.

***

Citatet: ”Anarkism betyder frivilligt samarbete i stället för påtvingat deltagande. Det betyder harmoni och ordning i stället för slitningar och oordning.” — Alexander Berkman (1870-1936) anarkist.

***

En kommentar på “ANARKISM ÄR ORDNING.

  1. Björn
    16 maj, 2021

    När kommer USA att klappa ihop varje skattebetalare är skyldig 1 879 077 kr i statsskuld 46 millioner lever på matkuponger.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 16 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: