Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

POLISENS KVINNOMORD, MISSHANDEL I HEMMET OCH SEXUELLT VÅLD MOT BARN.

Ryssland betraktar numera USA och Tjeckien som “fientliga stater”, enligt ett regeringsdekret som undertecknats av premiärminister Michail Misjustin. Länderna sätts upp på en lista över stater som “har genomfört fientliga handlingar” mot Ryssland, ryska medborgare eller juridiska personer (AB).

Sedan 2010 har minst 1300 kvinnor och barn attackerats sexuellt eller fysiskt av brittiska poliser. Sexuellt våld mot kvinnor och barn. Våld i hemmet. Polisvåld. Våld. Mord. Tre studier drar slutsatsen att någonstans mellan 20% och 40% av familjer med polis upplever våld i hemmet. Nivån för en familj som inte är polis är 10% (Freedom News). Liknande problem finns hos den svenska poilisen.

Tio lik funna på tidigare polismans tomt. Nedgrävda kroppar av sju kvinnor och tre barn har hittats på en före detta polismans egendom i Chalchuapa i El Salvador. Polisen misstänker att ännu fler kroppar kan ligga nedgrävda på andra platser på egendomen. Minst 25 människor är anmälda saknade i området. Kan det möjligtvis vara så att ett våldsamt yrke orsakar ett våldsamt privatliv? Se även:

En ny dinosaurieart som också kunde kommunicera har upptäckts. Om den fått utvecklats lika länge till som människan kunde den kanske ha blivit ett nyliberalt rovdjur. Fast sådana finns ju redan.

I en ledare i Sydsvenskan slår Heidi Avellan in öppna dörrar om stalinismen – den finns inte längre och var marginaliserad redan 1968. Vad hon undviker att nämna i Finlands historia var det gigantiska blodbadet på den finska arbetarklassens revolution 1918 av fascisten Mannerheim, finska borgarklassen och svenska legosoldater, samt att Finland var allierat med Nazityskland under hela andra världskriget. Vem var värst, Stalin eller Hitler? Läs Väinö Linnas bok ”Upp trälar” (1960)!

En pro-palestinsk demonstration samlade flera hundra personer på Möllevångstorget i Malmö under lördagen. Liknande manifestationer har pågått i Malmö sedan i onsdags som protest mot våldet mot Palestina (SDS). Även i Kungsträdgården i Stockholm demonstrerades mot Israels våld.

Skogsbolaget SCB förstör inte bara skogen, de exploaterar också immigranter genom lägre lön och längre arbetstid berättar Rapport/svt.

Konsten: Graffiti om Hamas och den israeliska statsterrorismen.

***

Citatet: ”Jag skulle känna mig tryggare på ett kafferep med alla intagna på Kumla och Hall än jag gör om jag tvingas stå i samma snabbmatskö som två snutar.” — Quetzala Blanco, krönikör.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 15 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: