Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FRED MELLAN FOLKEN – KRIG MELLAN KLASSER!

Världens skogar är på väg tillbaka visar en ny WWF-studie. På drygt 20 år har skogar motsvarande hela Frankrikes yta återvunnit sina forna marker. Det är goda nyheter i arbetet med att hejda klimatförändringarna. https://www.dagensps.se/miljo/skog-motsvarande-frankrikes-yta-kommit-tillbaka/

Hamas raketer och palestinier som protesterar, kastar stenar eller deltar i  upplopp: allt detta är desperata svar på ihållande, systematiskt och brutalt militärt förtryck och landstöld från Israel som har pågått i årtionden, och som har kraftigt eskalerat under särskilt det senaste decenniet. Det är ”de ohördas  språk”, som Martin Luther King kallade de afroamerikanska upploppen på 1960-talet, som, precis som deras motsvarigheter förra året och under decennierna däremellan, är ett liknande vrål av frustration från dem som oavbrutet har utarmats och brutaliserats utan någon tillflykt eller några framtidsmöjligheter (Counterpunch).

Eftersom jag har ufo-entusiaster bland mina läsare bjuder jag nu på sommarläsning: Raymond Fowler: ”The Andreasson Affair” – där närkontakter av tredje graden utforskas under hypnos (fri pdf).

https://fdocuments.in/document/raymond-fowler-the-andreasson-affair-phase-two.html

Konsten: Möllevången – Palestina.

***

Citatet: ”Det är förresten talande att samsynen mellan nyssnazister och nyssliberaler inträffar vid en tidpunkt då behovet av en stram invandringspolitik aldrig har varit mindre”. — Andreas Magnusson / Magasinet Paragraf om antalet asylsökanden och uppehållstillstånd som aldrig varit färre än nu.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 13 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: