Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VASSILIS PALAIOKOSTAS – EN GREKISK ROBIN HOOD.

”Ett normalt liv” är Vassilis Palaiokostas självbiografi, för vissa känd som ’’en grekisk Robin Hood ”, för andra som ”omöjlig att fånga ”. Hans liv är ett liv med kidnappningar och rån. Ett liv levt i strid med polisen och staten. I årtionden har det varit ett liv i flykt.

Han har blivit en modern folkhjälte, tjänat miljoner på rånade banker och kidnappade VD:ar medan han fördelade sina vinster till dem som behövde det mest. Han är mest känd för att fly med helikopter från Korydallos fängelse i Aten – två gånger.

Vassilis Palaiokostas hatas av myndigheterna, anses vara en terrorist, hans frihet är en pågående förolämpning mot den grekiska staten. Nu översatt till engelska för första gången berättar Palaiokostas sin historia med sina egna ord. Han motiverar inte sina handlingar utan utarbetar sina motiv och drömmar i sin helhet.

”Ett normalt liv” är en gripande redogörelse för livet på flykt och i fängelse, av biljakter, fängelseliv, vågade eskapader och banditlivets kamratskap. Det är också berättelsen om hans motiv.

Han är fortfarande fri. (Freedom Press)- https://www.crowdfunder.co.uk/a-normal-life

Israels anfall på Palestina: Enligt hälsovårdsministeriet har Gazas dödstal stigit till 65, inklusive 16 barn. Mer än 300 personer har skadats (Guardian).

Europaparlamentarikern Ioannis Lagos som dömts till ett långt fängelsestraff i Grekland för att ha varit ledande i nazistpartiet Gyllene gryning utlämnas till Grekland. Det efter att hans immunitet upphävts (Expo).

En skivaffär har återuppstått i Lund. Med mus-ik för små öron. Studentnationen för pyttiga medlemmar och det minimalistiska apoteket är också just våröppnade (Anonymouse).

Konsten: Graffiti ”Burn fascists not forests”.

***

Citatet: ”Stöld är en återbetalning utförd av individen för sin egen del, fullt medveten om andras otillbörliga monopolisering av rikedom.” — Clèment Duval (1850-1935) anarkist och illegalist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 12 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: