Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BRYT MED ISRAEL! EXPROPRIERA BANKERNA NU!

Det finns inget komplicerat med vad som händer i Palestina. Vi borde vara helt tydliga med vad som händer i Jerusalem: en av de mest militariserade nationerna i världen, Israel, utför sin brutala ockupation med rasistiskt våld och etnisk rensning (Jacobin Magazine).

https://www.aljazeera.com/live

I kölvattnet av den nyligen publicerade Human Rights Watch-rapporten om israelisk apartheid och förföljelse och de pågående israeliska brutaliteterna i Jerusalem, vågar en långsamt växande handfull modiga amerikanska politiker att trotsa president Bidens offentligt utropade påstående att inte någonsin villkora amerikanskt ”bistånd” till Israel till något israeliskt beteende och att hävda att sådant ”stöd” verkligen bör vara villkorat av israeliska kränkningar av mänskliga rättigheter, internationell rätt och Amerikas egna lagar med avseende på användningen av amerikansk-levererade vapen (Counterpunch). Stöd Palestina! Stöd PFLP! Bryt med Israel!

Aktivister limmade fast sig på bank. Polisen i Malmö larmades till en bank i Limhamn vid 12-tiden på onsdagen då flera personer limmat fast sig i bankens entré och blockerat den. Omkring 15 personer hade samlats på platsen. En person hade även klättrat upp på fastighetens tak och ropade i en megafon. Lokalens fönster utsattes dessutom för klotter (AB). Bankerna suger ut oss på det mest skamlösa sätt, ger ingen som helst service och gör förmögenheter på vanligt folk. De borde alla vara samhällsägda. Expropriera bankerna nu!

Konsten: Latuff.

***

Citatet: ”Solidaritet är något du kan hålla i din hand”. — Blekingegadegruppen (som under 20 års tid finansierade PFLP i Palestina med pengar från bankrån m.m. Själva levde de på existensminimum, frivilligt.)

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 12 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: