Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FOLKETS VÅR.

Över hela världen har en ”folkets vår” tagit fart. Från Chile till Libanon, Irak till Indien, Frankrike till USA, Haiti till Nigeria och Sydafrika till Colombia, har vågor av strejker och massprotester ökat och i många fall verkar de få en radikal antikapitalistisk karaktär. De härskande grupperna kan inte annat än skrämmas av mullret nedifrån (roarmag.org). https://roarmag.org/essays/new-cold-war-crisis-capitalism/

Låt oss folkomrösta om vinster i välfärden. Den lagstiftade möjligheten till folkomröstning bör tillämpas för frågan om vinster i välfärden. Varför inte redan vid riksdagsvalet 2022?, skriver Jan Linde (GP).

Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson går till val på att skapa en våg av barnfattigdom, skriver MP:s språkrör Märta Stenevi. https://www.expressen.se/debatt/m-och-sd-vill-skapa-en-vag-av-barnfattigdom/

Konsten: Max Gustavsson.

***

Citatet: ”Oavsett vad länsstolsrevolutionärerna säger så vet världen nu att den verkliga impulsen till anti-kapitalistiskt motstånd kommer från anarkisterna, de autonoma och den anti-auktoritära vänstern”. — Jerome Roos, Roar Mag 18/4 2013, i en diskussion om Zizek.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 10 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: