Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FÖRBJUD KALHYGGEN!

En rörelse eller person måste betraktas som fascistisk när de sammanför följande fem funktioner: 1) de visar ett förakt eller hat mot demokratiska principer och förfaranden; 2) de tolererar eller främjar våld; 3) de har en uppeldad massbas som stöder deras antidemokratiska tänkande och beteende; 4) de utser syndabockar och stöder förföljelsen av vissa sociala grupper; och 5) de leds av en karismatisk individ som normaliserar allt detta (Counterpunch). Ungern, Polen, Indien, Filippinerna, Brasilien, Turkiet, AfD i Tyskland och miliser i USA, alla måste resolut och i god tid bekämpas av en stark och radikal autonom arbetarrörelse; inga regeringar kommer att göra det.

När vi ser ett kalhygge ser vi en miljökatastrof. Varje år kommer det in avverkningsanmälningar om cirka 200 000 hektar skog till Skogsstyrelsen. Den vanligaste formen av skogsbruk i Sverige är trakthyggesbruket, som lämnar stora sår i landskapet. Dessa kalhyggen står i genomsnitt för utsläpp om 18 miljoner ton koldioxid per år. För den biologiska mångfalden är kalavverkningen den största enskilda anledningen till varför skogslevande arter hotas och rödlistas i Sverige., skriver Rebecka la Moine (MP) i svd. Förbjud kalhyggen i lag!

Den hårdföre ledaren för SD Göteborg har anklagats för att ha bedrivit hets mot folkgrupp på forumet Flashback med signaturen ”Afghan”.  Om Jimmie Åkesson menar allvar med nolltoleransen mot rasism så måste Jörgen Fogelklou uteslutas från partiet, och avgå som kommunalråd, skriver Teysir Subhi (Fi) i GP. Att ”nolltoleransen” inte är allvarligt menad utan bara en kuliss ser man i denna sammanställning: https://konstochpolitik.org/2016/09/06/sd-skandaler-ett-axplock/

Konsten: Ulf Ivar Nilsson.

***

Citatet: ”USA är den enda nation som gått direkt från barbari till dekadens utan att ens snudda vid civilisationen.”— Oscar Wilde, (1854-1900) socialist, författare, dandy och stilist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 8 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: