Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SD FALSKA PROFETER.

En ny autonom zon (CHAZ) som inrättades i Seattle av Black Lives Matter (BLM) -rörelsen har några slående likheter med Paris-kommunen 1871. https://theconversation.com/revolutionary-ideals-of-the-paris-commune-live-on-in-black-lives-matter-autonomous-zone-in-seattle-140673

Colombia har mist sin rädsla: Ett rikstäckande uppror fortsätter inför statligt våld. Efter årtionden av väpnad konflikt och paramilitärt våld har Colombia sett proteströrelser återvända i styrka under det senaste halvåret. De kraftfulla demonstrationerna under den senaste veckan överstiger till och med höjdpunkterna i det riksomfattande upproret i november och december 2019. Som svar har den hårdast beväpnade regeringen i Latinamerika genomfört en brutal attack (Crimethinc).

Jimmie Åkesson, du är en falsk profet! På punkt efter punkt vill ni försvaga arbetarnas och tjänstemännens egna organisationer. Det gynnar enbart arbetsgivarnas intressen och leder till sämre villkor för löner, trygghet och arbetsmiljö. Du vilseleder på samma sätt som i en rysk maskirovka, skriver Peter Hultqvist (S).

Kajsa Ekis Ekman har inte fått en enda positiv recension av de stora tidningarna för sin nya bok mot transrörelsen. Kritiken är samstämmig. Hon har helt enkelt hoppat i galen tunna. Återvänd till dina radikala anarkistiska rötter, Kajsa!

Konsten: Bin är vår garant för liv.

***

Citatet: ”Jag drömmer om den dag då alla barn som föds är välkomna, alla män och kvinnor jämlika och sexualiteten ett uttryck för innerlighet, njutning och ömhet”. — Elise Ottoson-Jensen, RFSU.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 6 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: