Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EGENDOM ÄR STÖLD!

Att inte nyliberalen Modi har avsatts när han lyckats ta död på en stor del av Indiens befolkning genom sina folkmassekampanjer för återval utan minsta hänsyn till epidemin är till och med värre än Trumps och Bolsonaros nonchalans. Låt naxaliterna ta över! Indien behöver jämlikhet mer än de flesta feodalkapitalistiska länder i Tredje Världen. Avgå, Modi! Avgå Bolsonaro! Låt Covid få ett slut.

En ny diplomatisk kod står Filippinerna utrikesminister för i konflikten med Kina om Kinesiska havet. ” Fuck off”! Så ska det låta. Tänk om Anna Lind kunde vara lika resolut.

Adbusting för fri kollektivtrafik!

Jessica Polfjärd (M) försöker inbilla oss att kalhyggen är bra för klimatet (AB Debatt). Nej, så är det är det naturligtvis inte. Den skandalösa rovdriften på skogen har i grunden den privata äganderätten som destruktivt incitament. Både den privata egendomen och kalhyggena borde avskaffas omgående om klimatet ska ha en chans. Skogen ska vara samhällsägd!

I Sydsvenskan Debatt säger Ung Vänster att ”det behövs ett nytt ekonomiskt system”. Korrekt. Ett nytt ekonomiskt system utan privategendom. Då kan vi se verklig jämställdhet, äntligen. Men sen tror jag inte det går utan revolution. Valet 2022 skulle vara en lämplig tidpunkt. Planera redan nu! Låt oss till den hösten avsluta det som påbörjades 1918. Alternativet är fascism och rasism i olika former, bara så ni vet.”Man kan inte bli rik på eget arbete, bara på andras” som Sven Wernström sa. Full fart!

Konsten: Detournement.

***

Citatet: ”Klimaträttvisa är social rättvisa” — Greta Thunberg.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 4 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: