Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

COVIDIOTER.

Enorma klasstrider står på dagordningen världen över. Pandemin och den nuvarande krisen har accelererat den revolutionära processen, och en massiv turbulens på alla nivåer är det mest uppenbara kännetecknet för den nuvarande perioden. I Sverige ställs efterkrigstidens illusioner i reformismen och den borgerliga demokratin snabbt ifråga av erfarenheternas hammarslag. Illusionerna kommer att vändas till sin motsats. Förväntningarna om att ett bättre liv är möjligt kommer att förvandlas till en enorm drivkraft i klasskampen. Klasskampen kommer att förvandla arbetarnas medvetande om och om igen, liksom dess organisationer (Revolution).

Kinas ambassadör Gui Congyou intervjuades i 30 minuter och lyckades göra ett arrogant intryck – men i hemlandet applåderar man säkert den kaxiga attityden. En diktatur med 1,4 miljarder konsumenter väntar sig inget motstånd.

Foliehattarnas riksförbund och högervridna covidioter dominerade stadsbilden i Stockholm med sina indolenta budskap under lördagen. Pinsamt. ”Det finns en risk för ökad smittspridning så fort trängsel förekommer och det kan innebära ett större behov av sjukhusvård och i värsta fall fler som dör med covid-19” säger smittskyddsläkaren.

Öppet planeringsmöte för uppstart av SUF Lund. När: 2021-05-08 13:00. Var: Smålands, Kastanjegatan 7, Lund. Vi i det tidigare SUF Lund bjuder in till ett öppet planeringsmöte på Smålands Nation, där klubbens nyuppstart och dess former kommer att diskuteras och sättas i verket. Är du och dina vänner intresserade av att organisera er mot kapitalismen och för revolution? Är ni trötta på machokultur, sexism och homohat? Hatar ni rasism, transfobi och polisvåld? Kom då till Kastanjegatan 7 den 8:e maj, kl 13:00! — SUF Lund (via gatorna.info).

Konsten: SUF Lund.

***

Citatet: ”Outsourca demokratin till folket!” — Alex Bengtsson, aktuelltfokus.se.

***

En kommentar på “COVIDIOTER.

 1. covid
  31 maj, 2021

  My partner and I stumbled over here different website and thought I might check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward to looking at your
  web page again.

  Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 2 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: