Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INDIENS COVIDKRIS.

Den fruktansvärda COVID-krisen i Indien är inte bara ett resultat av de rika ländernas kriminella hamstring av vacciner och immateriella rättigheter – det är Narendra Modis ytterhögerregering som har prioriterat privata vinster framför folkhälsan (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2021/04/india-coronavirus-narendra-modi-vaccine-health-care

***

Rädda Revolt! När: 2021-04-30 15:00.Var: Online, Malmö. Revolt är en av de äldsta lokalerna i Malmö som brukas av den utomparlamentariska vänstern, men den tiden kan nu lida mot sitt slut. Vi vet att det skulle smärta många och tomrummet skulle vara enormt. Därför lanserar vi nu en insamlingskampanj med hjälp av våra kamrater på Amalthea Bokcafé. Behovet av pengar är brådskande, men vi kommer hålla insamlingen öppen t.o.m. sista april. OBS! Glöm inte märka din betalning med ”Rädda Revolt”. Bankgiro: 525-2911. Swish: 123 120 47 91.Vi behöver Revolt!

På Revolt planerar vi 1:a maj tåg och pyntar ljudbilen till Ta Natten Tillbaka. Vi målar banderoller och bygger ljudsystem. De teoretiska diskussionerna pågår i timmar och vi har haft punkspelningar och filmvisningar. Studiecirklarna avlöser varandra och ibland kastar vi pil på en polisbil. På Revolt tröstar vi varandra och bygger vår rörelse – och en bardisk. Revolt är en fast punkt i ett samhälle som hela tiden vill ha bort oss genom hyreshöjningar och gentrifieringsprogram. Men än finns vi kvar! Genom stödfester, studiecirklar och ekonomisk support från olika grupper har vi fått ihop till hyran, men i pandemitider är möjligheten till stödfester borta och studiecirklarna blir färre i och med att allt måste ske digitalt. Hjälp oss att klara hyran ett tag till. Bortom pandemin kommer vi återigen vilja – och behöva – samlas för fester, studiecirklar och planeringsmöten.

— Revolt crew. P.S. Det finns alltid utrymme för fler att engagera sig. Hör av dig till oss om du vill hålla en studiecirkel eller bli aktiv på något annat vis. DS. Mangla och Revolt (via gatorna.info).

Konsten: Crabapple: Exarchia protest.

***

Citatet: ”Vi föds inte till människor, vi blir det. Vi blir det genom solidaritet med varandra”. – Antoine de Saint-Exupéry.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 29 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: