Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BOTANISKA BRÄDGÅRDEN.

Kapitalismens överdödlighet. Från USA: s krig mot Irak fram till Covid-19-pandemin fanns det en överdödlighet på över fyra miljoner i i USA utöver vad som upplevs i andra rika länder. Med tanke på klassfördelningen gällande livslängd – de rika lever ett helt decennium längre än de fattiga i genomsnitt, var denna överdödlighet överväldigande koncentrerad till de som kastats ut pga nyliberal ekonomisk politik. Om detta är gamla nyheter, tillhandahåller Lancet uppdaterade data som tyder på att från och med början av 2021 har ingen av de bakomliggande orsaksfaktorerna lösts. Tolkningen är att hur förödande Covid-19-pandemin än har varit, har den hittills bara varit lite värre än vanligt i USA (Counterpunch).

  • Sverigedemokraterna. Åkesson vill beröva invandrarna rösträtten (svd). Gissa om det beror på att de inte röstar på SD?
  • Våldet mot kvinnor. Det finns framgångsrik samtalsbehandling mot våld i nära relationer i flera delar av landet under beteckningen Utväg.
  • Avskogningen. Muonio Sameby har sagt nej till avverkning av skog i viktiga områden. Men Sveaskog visar ingen hänsyn överhuvudtaget, de bara avverkar, skriver företrädare för Muonio Sameby (svd debatt). https://www.svd.se/stoppa-sveaskogs-skovling-i-sapmi

Nu fäller man träd t.om. i Botaniska Bräd..f’låt Trädgården i Lund. Ett allmänt förbud mot att fälla träd i stadsmiljö vore efterlängtat. 

Konsten: Courtesy Living Life Fearless.

***

Citatet: ”Jag är bara en clown. Och det placerar mig på en mycket högre nivå än någon politiker.” — Charlie Chaplin (1889-1977) komiker.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 26 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: