Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

GRETA VARNAR.

Greta Thunberg varnar amerikanska lagstiftare om klimatförändringar. Klimataktivisten Greta Thunberg uppmanade amerikanska lagstiftare att upphöra med fossila bränslesubventioner, eller möta katastrofala konsekvenser under kommande årtionden. ”Jag tror inte en sekund att ni faktiskt kommer att göra det här”, sa hon till politiker i övervakningskommitténs miljöunderkommitté (BBC). https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-56851915

Den högerextrema israeliska hatgruppen Lehava skanderade ”Död år araberna!” vid en demonstration i Jerusalem där över 100 palestinier skadades (Haaretz).

Det mäktiga kastanjeträdet utanför Stadshallen i Lund sågades plötsligt ner, rapporterar Sydsvenskan. Stadsträdgårdsmästaren påstår att trädet ”mådde dåligt”. Tidigare fanns det flera träd på Stortorget men de har efterhand tagits bort. En del av platanerna på Clemenstorget har också försvunnit. Fler träd i Lund är ett stående önskemål från invånarna, men utvecklingen går i motsatt riktning. Glöm inte syrénerna! Kanske borde det vara licenskrav på motorsågar liksom det är på vapen?

Konsten: Caravaggio: The Crowning of Christ (detalj). En nyligen upptäckt 400 år gammal målning av den italienske barockmästaren. Det subtila ansiktsuttrycket! https://www.theguardian.com/artanddesign/2021/apr/23/damn-this-is-a-caravaggio-the-inside-story-of-an-old-master-found-in-spain

***

Citatet: ”Erkänn det moraliska ansvar som rika nationer har gentemot resten av världen och sätt ett värde på naturen som går långt utöver pengar /…/ Vi kan äntligen skapa en stabil hälsosam värld där resurser delas lika”. — David Attenborough.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 23 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: