Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANARKI OCH OMSTÄLLNING.

USA: Biden vill höja skatten för de rika för att finansiera barnomsorg och utbildning (New York Times). Republikanerna försöker givetvis bromsa detta utmärkta initiativ. https://www.nytimes.com/2021/04/22/business/economy/biden-taxes.html

Det blir tyvärr inget förbud mot rasistiska organisationer trots att detta visat sig effektivt i Finland. Däremot kan det bli ett förbud mot deltagande i sådana organisationer i Sverige. Det viktiga är resultatet och inte det juridiska finliret. Allt som försvårar nazistisk verksamhet är av godo.

Kan man vara för de traditionella könsrollernas upplösning och samtidigt vara för den binära definitionen av könen? Det är vad Kajsa Ekis Ekman försöker göra i sin nya bok. Det går inte så bra, påpekar Elina Pahnke i SDS Kultur/Debatt. Ekis verkar ha målat in sig i ett hörn, tyvärr.

En före detta högt uppsatt SD-politiker och nämndeman i Jönköpings län åtalas nu för hets mot folkgrupp. Detta efter att polisen säger sig ha bevis på att mannen bland annat skrivit “döda blattarna” på Facebook (Arbetaren). Politiken är för viktig för att överlåtas åt SD, såväl i Jönköping som på alla andra håll.

Studiecirkel i anarki & omställning. Träff 3: ”Konfliktförebyggande och konfliktlösning.” På tredje träffen kan vi prata om frågor som, ”Vad behöver jag i ett aktivistsammanhang för att må bra och hålla i längden?”, ”Vad behövs i gruppen för att jag ska må bra?”, ”Vad behövs för att lösa en konflikt?”, ”Vad gör vi när någon i gruppen beter sig illa?”. På lördag 24/4 kl.15-17. Discord: server ”Cafe Malatesta”. För mer information, se: https://svartaadalen.wordpress.com/anarki-och-omstallning-studiecirkel/ (via gatorna.info).

Konsten: Latuff: Bolsonaro och Covid.

***

Citatet: ”Sluta gnälla”. — Bolsonaros kommentar till Brasiliens rekordhöga dödlighet i covid-19. https://www.nbcnews.com/news/latino/stop-whining-bolsonaro-tells-brazilians-record-covid-deaths-rcna360

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 23 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: