Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NERTRAPPNING VID UKRAINAS GRÄNS.

Avspänning! Efter en veckolång uppbyggnad av ryska trupper nära Ukrainas gräns har den ryska försvarsministern Sergei Shoigu beordrat ett antal enheter i området tillbaka till sina baser (BBC).Puh! Efter denna militära nertrappning måste Nato och Kiev även verka för en diplomatisk avspänning.

Klimattoppmötet inleds idag. USA lovar att halvera sina utsläpp till 2030 men Indien vill inte sänka landets utsläpp i samma takt och prioriterar standardhöjning, där västvärlden har ett försprång. Besvärliga frågor men klimatförändringen måste bringas under kontroll.

Medierådet ska bistå arbete mot rasism. Regeringen ger i uppdrag till Statens Medieråd att ta fram verktyg för att motverka rasism på sociala nätverk. ”Med ungas ökade användning av sociala medier följer en ökad risk att utsättas för rasistiskt motiverat hot och hat i sociala medier. Det är något vi måste motverka”, säger jämställdhetsminister Märta Stenevi (AB). Krossa rasismen!

Malmö. Hälsning till de som protesterar på gatorna i Ryssland. ”Free all political prisoners. Burn all prisons”. En liten hälsning från Malmö till de som går ut på gatorna i Ryssland den 21 april för att protestera mot statens förtryck.

Inte för Navalnyj – för alla fångar. Inte för oppositionsledarna – för folkets självorganisering.

Inte för liberalerna – för den ljusa framtida anarkistiska kommunismen som den unga hjälten Mikhail Zhlobitskij talade i sina sista ord. —Anarkister (via gatorna.info).

Länk: https://m.vk.com/wall-188068807_1914

Konsten: Kateryna Bilokur: Flowers on blue background, 1943.

***

Citatet: ”Det var aldrig valfrihet. Det var klasspolitik. Det var årtionden av besinningslöst raseri mot de system som byggts upp för att skydda alla oss som behöver det.” —Kristina Alstam.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 22 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: