Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

POLISENS KVINNOVÅLD.

Sluta försöka få oss att tillbe kungligheterna. Den senaste veckan har innehållit beröm för kungligheter över hela den brittiska pressen, med prins Philip utmålad som allt från ett militärt geni till en banbrytande feminist. Men det obligatoriska avskedet är inte bara en ceremoni som ärvts från det förflutna – det är en del av en mycket modern vördnad för de rika och privilegierade (Jacobin Magazine).

Ja, kungafjäsket är helt outhärdligt. Monarkin är den sista feodala kvarlevan och kan inte avskaffas fort nog – och det gäller även Sverige. För Sverige – Ur tiden!

EU-länderna har enats om ett mål om att minska koldioxidutsläppen med minst 55 procent till 2030, enligt ett uttalande. Det är slutsatsen sedan förhandlarna från EU:s ministerråd och EU-parlamentet nu enats om EU:s klimatlag (TT). En början åtminstone, men jag tror Greta vill mycket mer.

”Våldet mot kvinnor måste stoppas” säger nu Polismyndigheten. Rätt så. Men vilken yrkesgrupp är överrepresenterad när det gäller kvinnomisshandel? Jo, just polisen. ”Polisers vanligaste brott utanför jobbet är kvinnomisshandel. Det visar DN:s granskning av alla åtal mot poliser de senaste tio åren”. ”Polisers kvinnovåld oroar kåren”:  https://www.dn.se › polisers-kvinnovald-oroar-karen Den som ser det som självklart att använda våld i jobbet tar det tydligen med sig hem. Polisens kvinnovåld.

Varför inte först sopa rent framför egen dörr?

Läraren Fredrik Clausson vid Polhemsskolan i Lund blev påhoppad av en SD-politiker som ville ändra i hans undervisning vilket förstås är helt oförsvarligt. Nu tar han till orda i Sydsvenskan och försvarar sin integritet, vilket egentligen inte skulle behövas. Lektionen handlade om demokrati visavi fascism, och där har ett parti med nazistiska rötter väldigt litet att tillföra, ja, inget alls. All heder åt Fredrik för att han som lärare står på sig inför en politikers påtryckningar.

Konsten: Georgia O’Keefe: Grey Line with Black and Blue.

***

Citatet: ”Högerextrema krafter är det största hotet för den enskilda medborgaren  – inte rekryteringen till islamistisk terror”.  —Jonas Hult, trygghets- och säkerhetschef Malmö stad, skd 5/6 2016.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 21 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: