Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

OCH DEN FULA FLUGAN FLÖG.

Den högerextrema regimen i Ukraina har försatt landet i livsfara. Minns att Carl Bildt jublade över den ”demokratiska revolutionen” 2014 men glömde att nämna de nazistiska stormtrupperna (Azov-bataljonen m.fl.) som har Kievs förtroende. 100 000 ryska soldater står nu vid gränsen till Republiken Donbass som vill ha autonomi, vilket Kiev vägrar dem. Spänningen är ohälsosamt hög eftersom både Putin och Nato som bekant har kärnvapen – måtte det inte gå så långt. Tagga ner på bägge sidor, tagga ner! Ge Donbass autonomi så är saken klar.

Vad händer i Afghanistan efter 9/11 2021? Svt Agenda intervjuade en afghansk kvinna i exil i Sverige, och hon menade att USA-regimen i Kabul högst har tre månader att leva efter att USAs militär lämnat. Det kan gå fortare men det kan också ta längre tid om det blir inbördeskrig. Inte vad folket behöver, och inte en talibanregim heller, men de är i majoritet. Civilbefolkningen har fått lida oförskyllt i 20 år. Att invadera al-Qaidas hemort Saudiarabien hade varit mer logiskt men nej, hellre då drönarbomba fattiga afghanska bönder. Med Sveriges bistånd. Onödigt och tragiskt. 

Bromma flygplats i Stockholm ska äntligen läggas ner på grund av bristande lönsamhet. Bra. Lägg ner Arlanda också, stockholmarna kan cykla. Sturup skulle aldrig ha byggts – mitt i ett flyttfågelstråk med orörd natur. Lägg ner även den och återställ platsen som den var. Flyga är så 2010.

Konsten: Flowing Colour. Detalj av den sofistikerade skärmsläckaren på min dator. Jag blir inte riktigt klok på hur den är gjord, det verkar inte vara marmoreringsteknik. Acryl på plexiglas? Photoshop? Kanske ni läsare vet! De övriga HD skärmbilderna kommer från olika platser i Kaliforniens natur och har namngivna upphovspersoner, men inte denna.

***

Citatet: ”En nation där 87 procent av de arton till tjugofyra år gamla (enligt en undersökning 2002 av National Geographic Society / Roper Poll) inte kan hitta Iran eller Irak på en världskarta och 11 procent inte kan hitta USA (!) är inte bara ‘trög’. Det skulle vara mer korrekt att kalla den svagbegåvad och därmed möjlig att luras tro på precis vad som helst.”  – Morris Berman (Counterpunch, okt. 2017).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 21 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: