Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FÖRNEKELSE-FÖRBUDS-FÖRNEKARNA.

Nej, utbildning löser inte fattigdomsproblemet. I mer än ett sekel har en av de mest ihållande idéerna i USA: s politik varit att utbildning är den bästa lösningen på ojämlikhet. Men det är inte ihållande för att det är sant – det är ihållande eftersom det är en användbar myt för politiska och ekonomiska eliter som svartsjukt bevakar sina pengar och sin makt (Jacobin Magazine).

Ciwan Haco, kurdisk artist som bor i Gävle och kallas ”Kurdistans Dylan”.

Förnekelseförbudsförnekelse. Det var ett långt ord, rekord tror jag. 🙂 Men det handlar om förslaget att det att förneka Förintelsen ska bli olagligt här som på andra håll och innebära hets mot folkgrupp (HMF). Vem i hela världen kan vara emot det? NMR förstås, dom känner ett trängande behov, men i övrigt?

Jo, mycket riktigt – de borgerliga. Varför vet dom nog inte riktigt, det kan förslagsvis bero på att initiativet kommit från (S) eller så förnekar dom själva Förintelsen och vill inte bli straffade. I vilket fall kan de nu dessutom kalla sig för förnekelseförbudsförnekare. Man ska alltså enligt dessa partier kunna fortsätta att förneka Förintelsens existens utan någon påföljd. Hur många poäng blir det på en skala?

Troféjakt förekommer faktiskt också i Sverige, och dessutom på fridlysta djur som lo, björn och varg under täckmanteln ”viltvård”, skrivs det på AB Debatt. Jägaren får behålla diverse kroppsdelar. Jägarnas usla försvar är att ”så har vi alltid gjort”. För nöjes skull. Förbjud denna barbariska sedvänja! https://www.aftonbladet.se/debatt/a/R97R48/trofejakten-pa-svenska-djur-maste-forbjudas

Konsten: Carl Vilhelm Holsøe (1863-1935), dansk interiörmålare. 

***

Citatet:  ”Solidaritet. I dag hjälper jag dig, i morgon hjälper du mig. Och tillsammans kämpar vi för bättre villkor för oss alla”. – Sven Wollter, skådespelare, om fackföreningar.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 17 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: