Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FRÅN WOODSTOCK TILL CHILES AKTIVISTHUND.

Missa inte ”Tre dagar vi aldrig glömmer” av fred och kärlek i Woodstock 1969 på svt play! En halv till en miljon ungdomar som älskade varandra, livet och planeten till otroligt bra musik. Hog Farm med ”Pleasepatrullen” istf ordningsvakter. Inget våld, inga olyckor, men flera barn hann födas under festivalen och allting var gratis. Detta är det bästa reportaget från händelsen, hela historien finns med och de flesta av artisterna. Och inte minst publiken. Magiskt. Jag blir så glad. https://www.svtplay.se/video/23227962/woodstock-tre-dagar-vi-aldrig-glommer?id=jx1WYBk

***

Kiev och NATO fortsätter vapenskramlet i Ukraina. Den högerextrema kuppregimen deltar i Natos avancemang österut och inringning av Ryssland, som trots detta framställs som aggressivt i media. Men Republiken Donbass vill ha autonomi och det är ett rimligt krav. Börja där så stabiliseras läget och Ryssland blir inte tvingat att ladda upp vid gränsen – som de har all rätt att göra på sitt eget territorium.

***

Konsten: Vi har tidigare skrivit om den grekiska antipolis-hunden som hjälpt aktivisterna mot polisen vid demonstrationer. May we present to you: Negro Matapacos, de chilenska aktivisterna kravallhund. Med dödsförakt försvarade han demonstranter och attackerade polisen under upproren i Chile. Han gick bort 2017, djupt saknad och vida beryktad. Även våra vänner bland djuren kan vara anarkister! (Källa:libcom).

***

Citatet: ”Anarkister försökte inte genomföra folkmord mot armenierna i Turkiet; de svälte inte medvetet ut miljoner ukrainare; de skapade inte ett system för dödsläger för att döda judar, zigenare och slaver i Europa; de bombade inte massor av stora tyska och japanska städer och släppte atombomber på två av dem; de genomförde inte det ”Stora språnget framåt” som dödade miljoner kineser; de försökte inte döda alla med någon märkbar utbildning i Kambodja; de startade inte det ena aggressiva kriget efter det andra; de genomförde inte handelssanktioner som dödade kanske 500 000 irakiska barn. I debatter mellan anarkister och statister borde bevisbördan helt klart ligga på dem som litar på staten. Anarkins förödelse är helt obetydlig; statens förödelse är onekligen fruktansvärd.— Robert Higgs.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 17 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: