Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FILM: CODED BIAS.

Pedro Castillos första valomgång är en möjlighet för den peruanska vänstern. Den överraskande segern för en kandidat som representerar ett ”marxistiskt och leninistiskt” parti visar att Perus landsbygdsbefolkning inte ska ignoreras. Men mycket mer organisering behövs om den peruanska vänstern ska bygga en varaktig politisk makt (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2021/04/pedro-castillo-peruvian-left-rural-elections Bra, alltid något – men en revolution hade varit mer adekvat.

Hörbypolitikern Johan Ohlin (SD) tyckte att historielektionen på Polhemskolan var vänsterindoktrinering. Rektor Torbjörn Hanö varnar för större politisk inblandning i skolans verksamhet (SDS). https://www.sydsvenskan.se/2021-04-15/rektor-slar-larm-sd-politiker-forsokte-styra-larares-lektion En liten försmak av vad en SD-regering skulle kunna innebära.

Sifo: Moderaterna backar och (L) backar ännu mer. Bra, och SD borde också gå bakåt. Men mycket kan hända den kommande tiden före valet 2022.

Onlinefilmvisning: Coded Bias. När: 2021-04-25 14:00. Var: Internet, Online. Red Mirror bjuder in till en onlinevisning av dokumentären Coded Bias. Dokumentären handlar om hur maktstrukturer som rasism kodas in i den digitaliserade värld vi lever i. Sådana här frågor är av enorm vikt att förstå för att kunna motverka och förändra. Rasismen blir en del av den digitala strukturen av hela samhället. Vi kommer ha en tråd här på Gatorna.info där alla kan kommentera innan, under och efter eventet. Under eventet kommer vi live-uppdatera och diskutera. Filmen finns att se på Netflix eller här: https://www.pbs.org/independentlens/videos/coded-b… Kolla in trailern här https://www.pbs.org/independentlens/videos/coded-b… 

— Red Mirror (via gatorna.info).

Konsten: Coded Bias.

***

Citatet: ”All forskning och genetisk kartläggning visar att det inte går att finna en ”essens” i människans genetiska kod. Uppenbart är däremot att SD:s befängda rasideologiska övertygelse skapar en grogrund för hat mellan människor”. — Melker Garay, DI.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 16 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: