Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ÅKESSON OM REPATRIERING.

Joe Biden vill avsluta USAs 20 år långa militära kampanj i Afghanistan på det magiska datumet 9/11 detta år och ta hem sina 3.500 soldater. Talibanerna kommer att dominera eftersom de har stöd hos befolkningen och marionettregimen försvinna – men sådant var läget redan före denna blodiga miljardsatsning. Ännu ett meningslöst krig.

Det enda krig i modern tid som inte var meningslöst var Röda Arméns krossande av Nazityskland. Revolutioner är ett snäpp bättre, för att inte säga meningsfulla. Och allra bäst, även om det ännu så länge är en utopi, är total nedrustning och varaktig världsfred med social rättvisa.

I svt:s ”Trettio Minuter” berättar Jimmie Åkesson hur han vill muta invandrare med feta ”repatrierings”-bidrag. Men det var knappast brist på pengar som fick folk att fly från kriget i Afghanistan eller Syrien – det var risken att förföljas eller dödas. Man brukar ju säga att ”vissa gör vad som helst för pengar” enligt nyliberal moral men det gäller långtifrån alla. Har man sen barn och kanske andra släktingar här sedan decennier tillbaka kommer mutor inte att förslå. Då återstår bara tvångsutvisning, något Åkesson i andra sammanhang ställt sig positiv till. Därefter ska befolkningen delas upp i två olika kategorier: de ”svenska” med rättigheter och de ”icke-svenska” samt vänstern helt utan rättigheter. Men det vill han inte gärna tala om, trots att det är exakt vad som kommer att ske om olyckan är framme och SD får makt och inflytande.

Konsten: Jackson Pollock: Number 2. Bildkälla: Wikiart.

***

Citatet: ”Vårt mål var att slå ner flera års vänstervåg och visa rödingarna att knark och flum inte tillhör Sveriges framtid. —Jimmie Åkesson (SD) hetsar med nazistiskt ordval 1997 (Källa: Wikiquote).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 14 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: