Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HELA SVERIGE MOT MARKNADSHYROR!

CIA:s visselblåsare: ”Julian Assange får inte en opartisk jury.” Jeffrey Sterling är en före detta CIA-officer och visselblåsare, fängslad på uppblåsta anklagelser enligt spionerilagen. Han pratade med Jacobin om hur han blev ett offer – och varför rätten som dömde honom säkert även kommer att döma emot Julian Assange (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2021/04/cia-whistleblower-julian-assange-espionage-extradition

Han har lidit tillräckligt – benåda honom!

Den 18 april kommer protester mot marknadshyror äga rum i 22 städer över hela landet. Det är 18 aprilkommittén som utlyst protesterna som anpassats till coronarestriktionerna (Arbetaren).

Jag håller absolut med Leif G W Persson om bank-ID-terrorn. Ett dj-vulens påfund. Man ska varken kunna vaccinera sig, handla på nätet eller tusen olika saker utan bank-ID och mobil. Jag fick min tid för vaccination IRL, tack och lov. Banken tjänar på detta ID-system; för alla andra och i synnerhet för oss äldre är det bara irriterande. Men vi ska tvingas. Tänk om man slapp banken helt och hållet, så underbart det vore! Förstatliga den så vi slipper se den.

Konsten: Jeremy Moon: Blossom, 1962.

***

Citatet: ”Ingen talar mer entusiastiskt om den fria marknaden och konkurrens och ”låt bäste man vinna” än den som ärvt sin pappas företag eller gård..” C. Wright Mills, amerikansk sociolog, i ”White Collar”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 9 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: