Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BOLSONAROS PÅ VÄG UT.

Brasilien. ”Till och med Bolsonaros traditionella väljare, de evangelikala kristna, håller på att undersöka möjligheterna att avsätta honom via en politisk dom”, skriver Ana Valdés i Opulens. Vi får hoppas de lyckas, verkligen. Bolsonaros är ett hot mot hela världen. Men om inte förr så till nästa val kommer Lula att ta över, det är det nog ingen tvekan om. Och då kan regnskogen andas ut, covid utrotas och Brasiliens fattiga få det bättre.

Reinkarnation brukade vara ett ämne som var begränsat till religion. Sedan 1900-talet har frågan emellertid flyttat in i vetenskapens område. Detta har kommit till som ett resultat av banbrytande undersökningar om människor, särskilt barn, vars minnen från tidigare liv har validerats av oberoende undersökningar (Theosophy Watch). https://theosophywatch.wordpress.com/2020/02/13/ordinary-children-who-remember-past-lives/

Pionjären inom reinkarnationsforskning var Ian Stevenson, med 3000 undersökta fall bortom varje rimligt tvivel. Jag skriver om honom och fallet Sweet Swarnlata här: https://konstochpolitik.org/2012/10/05/parapsykologiska-personligheter-del-2/

Novus. De rödgröna har 50% och de brunblå 47,9% Vad är det då man tjafsar om? De brunblås på förhand uttagna segervisshet i valet 2022 är bara önsketänkande, inget annat. Inget annat alls.

Konsten: Courtesy Van der Kool.

***

Citatet: ”Viljan att inte tro kan vara lika stark som viljan att tro”. — Ian Stevenson bemöter sina skeptiker.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 9 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: