Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN.

USAs nyliberala eviga krig. När den amerikanska militären i allt högre grad outsourcar de viktigaste delarna av kriget har amerikansk imperialism utvecklats till något som inte kan mätas bara genom att räkna antalet stövlar på marken. Men det är fortfarande mycket lönsamt för företagseliter och sprider död och elände över hela världen – och det måste fortfarande demonteras (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2021/04/forever-wars-biden-afghanistan-iraq-antiwar

Israel: Inget samarbete med ICC. Israel meddelar att landet inte kommer att samarbeta med Internationella  brottmålsdomstolen (ICC) i utredningen om misstänkta krigsförbrytelser på palestinskt territorium under Gazakriget 2014 (svt).

Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens försök att få en samlingslokal i Grängesberg i Dalarna stoppas efter ett beslut i Hyres- och arrendenämnden. Nordiska motståndsrörelsen, NMR, införskaffade 2019 lokalen på en exekutiv auktion via en person som själv ska ha uppgett att han agerat bulvan. Bulvanen överlät sedan med ett gåvobrev lokalen vidare till en i dag 42-årig man. Både bulvanen och 42-åringen var vid tidpunkten kopplade till NMR (Expo).

Moderaternas haveri med vaccinationerna i Region Stockholm fortsätter. Vaccinköerna växer och samtidigt har de tusentals lediga tider som inte används, och dessa tider blir bara fler och fler (Ta Tillbaka Välfärden).

Konsten: Early Moonrise in Florida.

***

Citatet: ”Alla imperiers makt har alltid – oavsett ideologi – i sista hand vilat på tortyrkammaren, på styrkan, på våldet, på skräcken och plågan: från det romerska över de spanska, brittiska, ryska och sovjetiska, Hitlertyska och kinesiska imperierna till det amerikanska. Men från att ha varit en skamlig hemlighet som man helst dolde och ogärna pratade om blev tortyren under president Bush officiell USA-politik”.  — Mikael Wiehe, (f. 1949) musiker.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 april, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: