Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TACK, ANTJE JACKELÈN!

UK: Alla sju London Ratp-bussdepåerna stöder nu strejk 6 april. Med förare vid Stamford Brook och Hounslow Heath som röstar för att gå fram med industriella åtgärder mot en lönesänkning, står företaget inför allvarliga problem i södra och västra London (Freedom News).

Deliveroo-arbetare till attack mot exploaterande metoder och låga löner. Hundratals Deliveroo-förare från hela Storbritannien förväntas slå till i med en åtgärd som sammanfaller med företagets börsintro, som äger rum den 7 april (libcom).

I torsdags kväll brann det regionala högkvarteret Spaniens Podemos-parti orsakad av en bensinbomb. Händelsen var den senaste i en rad terroristattacker mot vänstern som visar hur tillväxten av den parlamentariska yttersta högern kombineras med uppkomsten av en våldsam nyfascistisk gaturörelse (Jacobin Magazine).

Finansutskottet gav i dag klartecken till initiativet om extrapengar till äldreomsorgen i vårändringsbudgeten för 2021. Därmed skjuts 4,3 miljarder kr till äldreomsorgen. Pengarna ska bl.a. gå till att omvandla timanställningar till fasta tjänster för mer kontinuitet, och ett investeringsstöd för fler trygga boenden för äldre (svt).

Konsten: Courtesy Jan van der Kool, 2021. Sparsmakat nutida måleri. Kan du förresten säga exakt vilken bakgrundsfärgen är? Exakt, alltså…nej, varken grått, brunt eller lila.

***

Citatet: ”Men jag är alltså tacksam för att Svenska Kyrkan valt att värna de kristna värderingarna och kristen etik. Tack ärkebiskop Antje Jackelén! Detta i motsats till partiledaren för det parti som kallar sig Kristdemokraterna. Ebba Busch verkar helt ha missförstått vad de kristna värderingarna och vad kristen etik innebär”. — Sven Tycker om SDs skitstorm mot ärkebiskopen.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 6 april, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: