Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KÄRNKRAFTSELÄNDET TAR ALDRIG SLUT.

1 april. ANTIFA stämmer George Soros för obetalda löner (Freedom News). https://freedomnews.org.uk/2021/04/01/antifa-to-sue-george-soros-for-unpaid-wages/

***

En attack mot US Capitol-komplexet i Washington DC under lördagen har orsakat en gärningsman och en polis död och en annan på sjukhus med skador. En bil kraschade in i en säkerhetsbarriär innan föraren hoppade mot poliserna med en kniv, uppgav polisen. Poliserna öppnade eld och den misstänkte sköts till döds (BBC).

Distribueringen av vaccinerna är oacceptabelt långsam, säger Hans Henri Kluge, Europachef vid WHO. Faran är inte över förrän hela jordens befolkning inklusive tredje världen är vaccinerad.

Fler nya företag. Årets första kvartal ger en ny toppnotering i statistiken, enligt Bolagsverket. Vilken sorts företag det gäller framgår inte (svt).

Kärnkraftseländet tar aldrig slut. Flera tusen tunnor med radioaktivt avfall från Studsvik, som förvarats i Forsmark i Uppland, visade sig vara farligare än man tidigare trott. De skickas nu tillbaka till Studsvik (svt). Om förvaringen sedan 1990-talet inte fungerat, hur ska det då bli de närmaste 100 000 åren? Den tilltänkta fusionskraften kan bli enda lösningen för avfallet – som där eventuellt kan användas som bränsle. Den befinner sig ännu på experimentstadiet.

”Byggnads och Sveriges byggindustriers trovärdighet undergrävs av det sorgliga faktum att tusentals byggskurkar tecknar kollektivavtal enbart för att få möjlighet att utnyttja arbetare i större skala. Behovet av en nyfacklig organisering som faktiskt rår på paternalismen har blivit till en ödesfråga för arbetarrörelsen.” Emil Boss i Arbetaren om kollektivavtal och den nya paternalismen. https://www.arbetaren.se/2021/03/31/nar-kollektivavtalet-blir-en-fribiljett-till-exploatering/

Konsten: Puvis de Chavannes: Allegorie of Life, 1873. Här kan man verkligen tala om ”de sköna konsterna”.

***

Citatet: ”Jag tror på en värld där hänsynstagandet till gemenskapen står över hänsyn till speciella önskemål om stora vinster och stora företag. Där vi tillsammans har ett säkerhetsnät för alla som drabbas av arbetslöshet, sjukdom eller social utsatthet. Plånbokens storlek får aldrig bli avgörande för att man kan få hjälp”. – Pernille Skipper, Enhedslisten, dk.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 april, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: