Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

IT’S GOING DOWN.

USA: Trots att masskjutningar förblir en dödlig verklighet i vårt dagliga liv fortsätter polisen att peka på dem som ett behov av att militarisera sig själva och samhället i stort – ändå misslyckas militariserad polis ofta med masskjutningar när de ingriper (It’s Going Down). https://itsgoingdown.org/militarized-law-enforcement-dont-protect-us-from-mass-shooters/

Efter Ukrainas anklagelser om att Ryssland trappar upp våldet i separatistkontrollerade områden varnar Moskva nu väst: Om man sänder militär blir Ryssland tvunget att svara (TT).

Nordkorea är helt nerstängt och invånarna uppmanas att inte gå ut. Gränserna är stängda, utlänningar evakuerade och import av livsmedel och medicin har upphört. Landet hävdar fortfarande att man inte har något enda fall av Covid-19 tack vare dessas rigorösa åtgärder.

SD ljuger om sin historia. 50 procent av Sverigedemokraternas samtliga kandidater i valet 1998 (när Åkesson redan var medlem) hade före, under eller efter sin kandidatur varit kopplade till den svenska nazismen (Expo). https://expo.se/2011/01/så-ljuger-sd-om-sin-historia-0

Greta har fått sin första staty. Bra eller kefft? Ett klimatbidrag hade kanske varit bättre. Hon söker inte uppmärksamhet för sin person utan för sin sak, klimatkrisen. En staty av Greta innebär avsevärd goodwill för arrangören, i detta fall en skola i UK. Däremot är det ett faktum att den absoluta majoriteten av statyer avbildar män. Den enda svenska statyn av en kvinna är den av Margareta Krook utanför Dramaten i Stockholm.

https://tv.aftonbladet.se/327120?jwsource=cl

Sabba en SUV! Vi vill ha ökad aktivitet i klimatfrågan. Vi vill ha mer rörelsebyggande och ömsesidig hjälp och vi vill även uppmana till och underlätta direkt aktion. Det finns många saker som är dåliga för klimatet och som man kan ge sig på och vi tycker till exempel att det är bra att förstöra SUVar. En anledning till det är att SUVar enligt IEAs World Energy Outlook 2019 (https://www.iea.org/commentaries/growing-preference-for-suvs-challenges-emissions-reductions-in-passenger-car-market) var den nästa största orsaken till utsläppsökningar mellan 2010 och 2018. SUVar är också ett helt onödigt nöje för rika människor som lika gärna kunde köpt en mindre bil, gärna begagnad, om dom nu måste ha en bil av någon anledning. https://gatorna.info/threads/sabba-en-suv-2887/

Bläckfiskar ändrar färg när de sover. Troligen för att de drömmer, men den kan också skifta färg i vaket tillstånd. Men vad drömmer dom om? Fascinerande. Många utvecklade djur drömmer, och bläckfisken har en stor hjärna så det är inte omöjligt.

Konsten: Dorothea Tanning (1910-2012): Some Roses and their Phantoms. Ett surrealistiskt mästerverk, koloristiskt perfekt.

***

Citatet: ”Jag identifierar mig själv med hela naturen”. — Jean-Jaques Rosseau.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 april, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: