Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SKARP KRITIK MOT ULTRAGYN. KRONSTADT 1921 REVISITED.

Kvinnor som framförde anklagelser förra månaden om våldtäkt och sexuella övergrepp i kinesiska interneringsläger har trakasserats och hängts ut under veckorna sedan dess. MR-grupper säger att attackerna är typiska för en aggressiv kampanj från Kina för att tysta dem som står upp och talar ut (BBC).

***

Privatägda vårdkapitalisten Ultragyn har blod på sina händer. Privatägda vårdkapitalisten Ultragyn i Stockholm har fått mycket uppmärksamhet på sistone efter avslöjanden om att de, för att öka sina redan höga vinster, i onödan skär, klipper och bränner i kvinnor som söker vård för sin reproduktiva hälsa.

Privatiseringarna av välfärden har lett till en situation där Ultragyns ägare samt enskilda läkare kan kamma hem tusentals kronor i bonus varje gång de i onödan skär i en kvinna och påstår att det är ett nödvändigt ingrepp. Man har även erkänt att man återanvänder engångsinstrument, med slöa knivblad och risk för att sprida infektioner.

I samband med ett ledningsgruppsmöte för What’s Left-kommittén i Stockholm passade vi därför på att besöka Ultragyn för att skicka en hälsning till kvinnohataren Sophia Ehrström, verksamhetschef och delägare av Ultragyn, som försvarat övergreppen. Sophia Ehrström är ännu ett borgaras som låter sin privata vinstjakt gå före kvinnors hälsa. Hon är bokstavligen beredd att klippa, skära i och bränna i sårbara, utsatta, ovetande kvinnors kroppar för att kunna stoppa ännu en sedelbunt i fickan. Sophia Ehrström har blod på sina händer. — What’s Left (via gatorna.info).

***

Konsten: Kronstadtsmatrosernas upprorsledare Stepan Petritjenko på ett gammalt, sällsynt tidningsfoto. Se diskussionen på gatorna.info: https://gatorna.info/threads/ingemar-johansson-kronstadt-1921-2872/ 

***

Citatet: ”All makt åt arbetarråden – inte åt Partiet!” — Kronstadt Izvestia 1921. https://alphahistory.com/russianrevolution/kronstadt-izvestia-1921/.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: