Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

LIBERALER LÄMNAR EXTREMISTLIBERALERNA (L).

Lulas återkomst firas. Rättsfallet mot den tidigare brasilianska presidenten Lula da Silva är avslutat och helt diskrediterat. Nu är vägen öppen för Lula att ta sig an Jair Bolsonaros högerregering och rädda den brasilianska demokratin i nästa val (Jacobin Magazine). Välkommen tillbaka – äntligen går det framåt för Brasilien och Latinamerika!

Extremistliberalerna (L). Det pågår ett strömhopp från (L) efter Sabunis SD-kapitulation. ”Jag kan kompromissa kring det mesta men inte det som utgör min grund och kärna, från vilken min kompass utgår. Att öppna dörren för SD är att stänga den för mig. Inser att jag som enskild medlem väger lätt i jämförelse men tyngden i vad det egentligen innebär borde ändå betyda något”, skriver Christina Örnebjär på Facebook, en av allt flera liberaler som blir exliberaler i protest mot extremistliberalerna. Adjö, (L)! https://www.facebook.com/christina.ornebjar/posts/10158046067003365

Bild courtesy Ta Tillbaka Välfärden (eminent sida).

Privatiseringarna är en stöld från folket. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket. Den välkända socialdemokratiska devisen har inspirerat oss att nu starta Skattebetalarnas Riksförbund, som ska granska och stoppa stora ideologiskt motiverade skattesänkningar, misshushållning och slöseri med skattemedel via privatiseringar av välfärden, skriver företrädare för det nya förbundet på Expressen Debatt. https://www.expressen.se/debatt/privatiseringarna-ar–en-stold-fran-folket/

Konsten: Luiz Inácio Lula da Silva, ”Lula”. Bild Wikipedia.

FOTO OFICIAL PRES LULA

***

Citatet: ”Jag vet vad arbetslöshet innebär – jag var arbetslös i ett och ett halvt år, och jag känner till det drama som arbetaren och den arbetslösa arbetaren står inför. Jag känner fackföreningens värld bättre än jag tror att någon annan gör”. — Lula da Silva.

***

Annons. BYTES: 20% SD mot 20% invandrare. Bytt, bytt, kommer aldrig igen!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: