Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SD OCH KULTUREN.”DÅ BLIR DET KRIG”.

Kinas massiva vapenupprustning har väckt tvivel om Amerikas förmåga att ”försvara” Taiwan om ett krig bröt ut, vilket återspeglar en föränderlig maktbalans i Stilla havet där amerikanska styrkor en gång dominerade, säger amerikanska tjänstemän och experter (NBC). Den lilla detaljen här är att Taiwan tillhör Kina både historiskt och geografiskt och ytterst urbefolkningen. So what – send the marines! Att riskera världsfreden kan det vara värt tycker USA.

Med nazistisk och våldsuppmanande propaganda rekryterar de medlemmar i nedre tonåren. Två av tre ledare för den internationella National Partisan Movement, NPM, är svenska ungdomar. Det framkommer efter att Patrik Hermansson på brittiska HOPE Not Hate infiltrerat den internetbaserade gruppen (Expo). Ett förbud mot rasistiska organisationer brådskar! Och det bör även övervägas om det inte också kan användas på SD.

På en högerextrem sajt jag inte vill göra reklam för genom att nämna vid namn diskuteras ”svensk kultur” i många högstämda och entusiastiska ordalag.  I Europa har svensk ”kultur” – från blodiga vikingaskurkar till krigsförbrytarkungar under stormaktstiden – alltid betraktats som kulturellt på efterkälken. När renässansen i Italien på 1500-talet med Leonardo da Vinci et consortes pågick – vad hade Sverige? Kalkmålaren Albertus Pictor som Europa bara skrattade åt. Detta påpekade jag försynt i kommentarsfältet – vilket förstås omedelbart togs bort. Så nu får ni läsa det här istället!

Sverige har så klart många fördelar, men kulturen kom igång sent, inte sällan med mer amerikanskt inflytande än inhemskt. Jag har ingenting emot spelmansmusik och kurbitsar – men bäst är ändå den svenska naturen, inte kulturen. Haväng på Österlen och Haverdal på västkusten, Sörmlands, Dalarnas och Skånes lummiga lövskogar går inte av för hackor. Men sättet att sköta detta vackra land politiskt är kefft, och än värre lär det bli om SD och såna lirare som i den nyss nämnda hatsajten får politiskt inflytande. Men det kommer vi inte att gå med på, don’t even think about it! ”Då blir det krig” som Åkesson (SD) och andra hotfulla nyssnazister brukar säga.

Konsten: SDs rötter.

Blåsippans mörkbruna rötter..

***

Citatet: Lars Elmendal, SD.https://www.interasistmen.se/wp-content/uploads/2018/08/dsfdhdhdfsh.png

Elmerdal m.fl. (SD) hotar med krig. – Röda laget är ni klara? – Jajamänsan, fattas bara!

***

10 kommentarer på “SD OCH KULTUREN.”DÅ BLIR DET KRIG”.

 1. Christer Brodén
  28 mars, 2021

  Den danske politikern och kulturhistorikern Hartvig Frisch definierade kultur: Kultur är vanor. https://sv.wikipedia.org/wiki/Hartvig_Frisch

  Mitt tillägg: Även ovanor är vanor, så alla länder, utan undantag, är mycket kulturella.

  Gilla

 2. Konst & Politik
  31 mars, 2021

  Ja du har rätt Christer! Det är urinnevånarnas Taiwan. Se mitt svar på din blogg!

  Gilla

 3. Konst & Politik
  31 mars, 2021

  Du hänvisar till rasistiska och högerextremistiska inlägg. Känn dig portad. 😦

  Gilla

 4. Konst & Politik
  31 mars, 2021

  …och blockad. Det finns andra sidor som passar dig bättre, så avstå från att kommentera här innan du blir blockad (snart).

  Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: