Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ÖDETS PENDEL OCH HISTORIENS GUDINNA.

I vår förtvivlade och potentiellt underbara tid är det den träaktiga konservatismen (”historiens paustecken”) som presenteras som det (gamla) nya, medan vänsterparadigmet ses som en anomali från 1970-talet. Men den bilden är objektivt falsk. Paul McCartney uttryckte det bra: ”När jag tänker på sextiotalet är det inte som att det ligger i det förflutna, det känns som om det ligger i framtiden”. Ödets pendlingar fortsätter och historien är inte slut. Och se: Där framme vid horisonten står Historiens Gudinna tillsammans med Kropotkin och välkomnar oss med öppna armar.

Amazons PR-operation börjar svettas. Med Bernie Sanders på väg till Bessemer, Alabama för att stödja lagerarbetare som röstar om en fackförening, står företaget inför allt mer negativ press över arbetsförhållanden som inkluderar förare som tvingas urinera i flaskor, och Amazons PR-operation blir alltmer defensiv (Jacobin Magazine).

Ett behandlingshem i Arvikatrakten brann i lördags ner till grunden. Den misstänkte gärningsmannen, som erkänt, skrek enligt uppgifter till GT ”Sieg Heil” vid brottet. Mannen är tidigare dömd för mord på två homosexuella män i Göteborg på 90-talet. 

Vid det andra mordet han begick 1995 dömdes han till rättspsykiatrisk vård vilken avslutades 2015 (GT). Finns det ytterligare ett bättre argument för att förhindra och försvåra nazismen genom ett ”förbud mot rasistiska organisationer”?

Konsten: Burn Down the American Plantation! Bild courtesy GI.

***

Citatet: ”Vår tids slutsats: Kapitalismen kommer inte att dö en naturlig död”. — Walter Benjamin, författare, filosof.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: