Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MÅLA LÄSA SKRIVA ODLA – ALLT JAG BEHÖVER.

Det underlättar nog att jag har eremitanlag; gillar att få vara ifred och det passar ju bra med coronarestriktionerna. Jag är en sorts buddhistmunk av Gary Snyders modell.

Jag håller på att avsluta en STOR målning. Stor för mig iaf. Känner mig helt euforisk. Lugn och glad är mitt bästa läge. Allting flyter på så bra just nu och jag har det faktiskt gött. Det är Fantasy Art jag snöat in på f.t. Men inte den mer vulgära goth-sorten utan lite mer ljuvt och mystiskt. Jag har gjort en bild man kan titta länge på, med många små detaljer. Slow Art. I centrum är en jättelik ek, livets träd. Ljuset kommer uppifrån och lite från vänster. Här finns troll, älvor, ansikten, en ekorre – tänkte på Ebba Busch då 🙂 – och en hackspett (Per Ahlmark?) en riddarborg, en orm som omslingrar trädet och biter sig själv i svansen, ett stort vacker svärd, en uggla, en fladdermus, ballonger och zeppelinare, en anarkistgrotta bland trädets rötter, en trollslända…med mera. 

Fullt överallt precis som det var tänkt. Många problem har uppstått under färden men jag har löst dem, alltid till min oförställda förvåning. Jag får alltid ihop det till slut hur omöjligt det än verkar i början. Alltid. Jag kan inte visa något foto än för inga sladdar passar både nya datorn och gamla kameran. Blir tvungen att köpa ny kamera. Igen. För en SLADD! Som Macaffären tar 180:- för. Det har dom räknat ut bra. Ändra tekniken hela tiden så säljer vi mer, liksom. Så lite kompatibelt som möjligt. Om datorindustrin var arbetarägd skulle det säkert räcka med EN sladd till alla apparater inklusive micron, rakapparaten och brödrosten!

Sen längtar jag svårt efter att få äta utomhus i min lilla täppa; den ska snyggas upp först så att den är fin när alla blommorna kommer. Ska be LKF att få låna en stege så träden kan ansas. Men hur man får tag på vaktmästaren…genom en slump som det heter. Jag behöver 3 nya vita plaststolar om någon har; jag betalar gärna men dom måste komma hit! Sen blir det till att gräva, det bästa jag vet. ”Den som har en boksamling och en trädgård saknar ingenting”, sa Cicero. Det har jag – stor boksamling och liten trädgård. Jag är ”fattigpensionär” men jag saknar egentligen ingenting och behöver desto mindre. Jag har hittat min egen lilla nisch i tillvaron, personligt, andligt och politiskt.

Så gör jag. Hur gör du?

***

Bloemfontain. Såhär såg uteplatsen ut 2017, trots att det är norrläge och trädskugga. Bilden är litet oskarp, ber om ursäkt för det men man får en uppfattning. Liljebaggar gillar jag inte men jag har inte hjärta att döda dem så jag slänger dem långt iväg. Gissa om dom hittar tillbaka…

***

4 kommentarer på “MÅLA LÄSA SKRIVA ODLA – ALLT JAG BEHÖVER.

 1. Björn
  26 mars, 2021

  Hur gör jag….Eftersom jag inte kan måla så funderar jag på klistra upp en banan med silvertejp på ett vitt papper det fixar jag lätt,har hört man tjänar millioners millioner på det.

  Gilla

  • Konst & Politik
   26 mars, 2021

   Lycka till. Nutidskonsten är en bluff som ingen törs ifrågasätta så det kan nog gå vägen. Detr finns enstaka konstverk i nutiden typ Banksy men de flesta gjordes före modernismens epok.

   Gilla

  • Konst & Politik
   26 mars, 2021

   Lycka till. Nutidskonsten är en bluff som ingen vågar ifrågasätta. Det finns enstaka konstverk i nutiden typ geniet Banksy men den mesta konsten gjordes före modernismens epok.

   Gilla

  • Konst & Politik
   26 mars, 2021

   Se mitt tidigare svar. Mvh Konst&Politik. ❤

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: