Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

AGGRAVATED ACTIVISM.

UK: Nationella polischefsrådet har redan en oroande expansiv definition av vem som är lämplig att övervaka. ”Aggravated activism”, förvärrad aktivism, är en term som nu har ersatt den diskrediterade ”inhemska extremismen”, beskrivs som:

”Verksamhet som syftar till att åstadkomma politisk eller social förändring men gör det på ett sätt som innebär olagligt beteende eller kriminalitet, har en negativ inverkan på spänningarna i samhället eller orsakar negativa ekonomiska konsekvenser för företagen”.

Visst är väl egendom viktigare än människor? Inte.

Som Netpol har påpekat inkluderar en sådan definition vem som helst som riskerar gripande genom att delta i en protest, direkta handlingar, civil olydnad eller till och med konsumentbojkotter, dvs. de flesta som deltar i protester i UK (Freedom News). https://freedomnews.org.uk/on-the-necessity-of-activist-legal-support-in-the-wake-of-police-repression/

Någonting för svenska ”extremistexperter” att plocka upp? Charlatanen Ranstorp är säkert redan i startgropen.

Miljöpartiet i Stockholm vill förbjuda all försäljning av fossila drivmedel inom stadens gränser till 2030. Det framgår i partiets valmanifest där man ytterligare skärper Stockholms klimatmål (mitti.se). Heja!

gatorna.info verkar vara tillfälligt nere igen, av okänd anledning. Skaffa er om ni kan samma DDoS-skydd som AFA, antifa.se! Vi väntar otåligt på er comeback, kamrater!

AFA Skåne har en utförlig biografi över nazisten Freddy Nerman och hans illdåd, en keff liten nasse som vi i Lund bl.a. minns från nazifiaskot på 30 november 2008. https://antifa.se/2021/03/12/afa-malmo-freddy-nerman-livet-som-skansk-nazist/

För övrigt anser jag att Dacke-Kuriren, Smålands nations tidning, har blivit fantastiskt bra sedan återstarten. Den toppar Lundagård (som i sin tur är bättre än SDS). Keep up the Good Work Companeros & Companeras! https://smalands.org/sv/dackekuriren-sv/

***

Konsten: Activism Legal Support. Courtesy Freedom News.

***

Citatet: ”Där makten finns, finns ingen frihet!”    — Peter Kropotkin (1842-1921) anarkist, forskare, författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: