Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BIDEN KRÄVER SKÄRPT VAPENKONTROLL.

Efter gårdagens dödsskjutning i Colorado, där tio personer miste livet, uppmanar USA:s president Joe Biden kongressen att ta tag i frågan om vapenkontroll, rapporterar medier i USA. Biden säger att vapenkontroll inte borde vara en partipolitisk fråga. 

”Vi måste agera”, säger USA:s president. (TT). Kan USA äntligen få ett vapenförbud? Det mäktiga NRA hänvisar till konstitutionens 5:e tillägg, som lett till att landet minst varje vecka plågas av planlösa dödsskjutningar. USA är också det enda land där vilken medborgare som helst får inneha och använda skjutvapen.

”När klimatet blir vildare och problemen orsakade av global uppvärmning blir fler kommer fler att ställa sig frågan vad de kan göra för att nå förändring. Som anarkister är det vårt jobb att förklara hur den stundande klimatkrisen hänger ihop med patriarkat, kapitalism, rasism och andra maktordningar. Vi behöver nå ut till de individer och grupper som räknas ut och drabbas av klassförakt med budskapet om att vi alla sitter i samma båt och därför borde kunna dela samma strävan” skriver Trym på anarkism.info. https://anarkism.info/2021/03/15/det-grona-klassforaktet/

Göran Lambertz som varit häktad två veckor misstänkt för våldtäkt, är nu avskriven och frisläppt och stämmer genast Staten på en miljon. Får vi någonsin veta vad som verkligen hände? Att anklaga ett hovrättsråd för sexualbrott verkar redan från början utsiktslöst.

Konsten: Ola Billgren: Samtal, 1972. Ett verk som ännu genljuder genom konsthistorien.

***

Citatet: Billgren, Ola: ”När människor säger till mig att jag tydligen vet precis hur tingen ser ut i verkligheten underskattar de sig själva – det är snarare så att jag vet hur de skall se ut i bilden. /…/ Konst är en personlig kunskapsväg”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: