Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KILL THE BILL!

***

Vad som verkligen hände i Bristol på ”Kill the Bill”-demon (polisen angrep demonstranter) och hur ett narrativ konstrueras (excerpt). Vi kan inte kontrollera den vanliga medieberättelsen genom att helt enkelt försöka följa dess regler. Det spelar ingen roll hur vi beter oss, om polisen attackerar oss kommer media att måla oss som våldsamma. Vi borde vara redo att lägga ut vår egen berättelse så snabbt som möjligt innan en falsk berättelse får fäste timmar och dagar efter en protest, men med dominansen av en handfull massiva medieföretag är detta alltid ett svårt företag.

Medieberättelsen är dock lika förutsägbar eftersom den är utan kontakt med den verkliga situationen på gatan. Detta är något vi behöver förklara för människor vi pratar med. Vi vet bättre hur polisen är än någon murvel som satt på ett kontor i London och satte ihop en anti-protestartikel via copy/paste och godtycklig tangentbords-bashing. — Bristol Anarchist Federation (via libcom). https://libcom.org/news/what-actually-happened-bristol-how-narrative-built-22032021

Läs AFA Stockholms artikel om Mattias André, NMRs 5G-utvecklare. https://antifa.se/2021/03/23/afa-stockholm-mattias-andree-5g-utvecklare-i-nmr/

Nästa åldersgrupp för covidvaccinering, 70-75 år, får vänta på sina vaccinbrev tills det finns mer vaccin. Just nu har vårdcentralerna så ont om doser att många av dem tvingas ringa och avboka tider i gruppen 76-84 år. Usel planering. Snålt!

***

Konsten: Interiör av Ola Billgren.

***

Citatet: ”Bankir: en person som lånar en sitt paraply när solen skiner och vill ha det tillbaka när det börjar regna.” — P G Woodhouse, författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: