Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

F-N, NU SA JAG DET IGEN!

Kina meddelar att USA och Kina ska inrätta en gemensam arbetsgrupp som ska tackla klimatkrisen (AB). Det låter ju bra. Tills man läser artikelns avslutning: ”Enligt Kinas kommande femårsplan kommer dock landets utsläpp att öka”. Men utan Kinas medverkan går det inte. Femårsplaner kan nog vara bra men här är det bråttom. Klimatrörelsen måste sätta press! På Kina – men också på alla andra länder. 

Richard Jomshof har en lång bakgrund i Sverigedemokraterna. Mellan 1999 och 2009 var han chefredaktör för medlemstidningen SD-kuriren. På olika plattformar har han genom åren spridit föreställningar som fått kritik för sitt antimuslimska innehåll. ETC listar tio tillfällen då Jomshof spridit islamofobi och rasism utan att partiet agerat (ETC). Två gånger har han benämnt hela den islamska religionen so ”avskyvärd”, andra gången var det tänkt som en ”pudel” – men något gick tydligen fel. https://www.etc.se/inrikes/10-islamofobiska-uttalanden-fran-richard-jomshof-sd

Konsten: Ana de Theodore Amand (1867-1942): Woman painting.

***

Citatet: ”Alla vet att ‘samhället’ vi lever i är djupt problematiskt. Detta kommer bara att bli värre tills vi gör något. Den nuvarande röran har kallats ett ‘mänskligt tillstånd’, men är inte naturlig för människor. Den är resultatet av 10 000 års skadeverkningar. Senkapitalismen, den nuvarande formen av ekonomiskt slaveri, är inte i sin kärna ett ekonomiskt system. Det är en sjuk inställning till livet, en radikal avvikelse från vad livet handlar om. Behandlingen kommer att kräva ett genomgripande andligt uppvaknande. En annan värld är inte bara möjlig utan också helt nödvändig”.   — John F Barnett i ”Into Eden”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: