Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RASISMEN MOT ASIATER SPRIDER SIG. KONSTENS NIVELLERING.

USA: Rasismen mot asiater. ”Jag är rädd för att lämna mitt hus, inte bara för att det finns ett virus där ute som ingen kan kontrollera utan för att mitt ansikte inte är säkert i denna pandemi. Jag är rädd för gå ut för att jag har sett mina vänner och släktingar anklagas för denna sjukdom, för att jag har blivit tillsagd att åka tillbaka till Kina. Vi kan inte tämja detta virus men vi kan heller inte tämja rasismen som har följt det” (Huffington Post). Problemet har uppmärksammats i hela västvärlden och även i Sverige. Skamligt!

Först sa Jomshof (SD) att han vantolkats i sitt tidigare uttalande, att han inte alls menat att islam var avskyvärd, men bara sekunder senare var det som att han fick en knäpp och slog återigen fast: ”Islam är en avskyvärd religion.” Alex Schulman i Expressen. Jomshof och SD är ett skämt och ett dåligt sådant. Genant.

Det är inte invandringen som är ödesfrågan för många EU-länder. Det är utvandringen och den låga viljan att skaffa barn, skriver @jsjostedt i Arena. SD kan lika gärna läggas ner.

Tre planeter i yttre solsystemet är starka kandidater till att ha vatten och därmed kanske även liv. Nu vill Nasa skaffa fram bevis, men det är bråttom med avresan, för om tio år kan Jupiter inte längre ge sonderna den knuff som är så viktig på den miljardtals kilometer långa resan (Ill. Vet.).

Konsten: Beeple’s Everydays: The First 5,000 Days (2021), a non-fungible token minted on 16 February. Courtesy The Art Newspaper. Detta är det f.t. dyraste ”unika” digitala montaget och nutidsverket. Den senaste nivilleringen av konsten.

***

Citatet: ”Och i gryningen, beväpnad med glödande tålamod, anländer vi till härlighetens gyllene städer”. —Rimbaud, 1873.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: