Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DE ENDA GILTIGA LAGARNA.

Vid en utfrågning i senatens budgetkommitté i går, med Bernie Sanders som ordförande, avslöjade ekonomer, arbetsexperter och dagens stjärnvittne – Jennifer Bates, en Amazon-lagerarbetare i Bessemer, Alabama – de dystra effekterna av en ekonomi som fortsätter att överföra rikedom och makt till en liten kapitalistisk elit (Jacobin Magazine).

Lava färgade natthimlen röd sedan en vulkan sydväst om Islands huvudstad Reykjavik fått ett utbrott. Vulkansystemet har varit inaktivt i 900 år – och boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus. – Jag kan se den glödande röda himlen från mitt fönster, säger Rannveig Gudmundsdottir, bosatt i Grindavík omkring åtta kilometer från vulkanutbrottet, till nyhetsbyrån Reuters.

Demonstrationer mot coronarestriktionerna pågår just nu i Stockholm, Göteborg och Malmö. Polisen finns på plats och upplöser sammankomsterna, som inte har tillstånd (AB). Att demonstrera utan tillstånd är i sig inget fel. Men folksamlingar av idel foliehattar är ett hot mot folkhälsan både fysiskt och psykiskt.

Ulf Kristersson menar att SD:s retorik har ”förändrats”, men efter de senaste veckornas angrepp från Sverigedemokraterna på såväl invandrare som på en världsreligion kan man konstatera att det inte är SD som har förändrats i svensk politik, utan tyvärr Moderaterna (GP). Stämmer bra – nu är det SD som håller i taktpinnen och Sverige ska bli som Ungern. Om den blåbruna sörjan vinner valet 2022 vill säga. https://www.gp.se/debatt/det-är-inte-sd-som-förändrats-utan-moderaterna-1.43346461

Konsten: Courtesy Natasha Milashevich: Woman Painting. I Ryssland verkar oljemåleriet finnas kvar och dominera samtidskonsten. Men så har dom ju situationisterna Pussy Riot också!

***

Citatet: ”De enda lagar som är giltiga är naturlagarna”.   — Zenon från Kition (333-264 f.kr.), grekisk filosof. 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: