Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RÄDDA HÖJE Å!

Nu tågar åter desperata centralamerikaner mot mexikanska gränsen till USA, flera av dem underåriga. Biden kommer att tackla detta – hoppas vi – på ett helt annat sätt än Trump. Och Mexiko kritiserar organisationen OAS, som har uttryckt oro över händelser i Bolivia. Man säger att organisationen inte ska lägga sig i vad man kallar inrikesangelägenheter (AB). Helt korrekt. OAS borde också utesluta USA och dess påtryckningar på organisationen. USA är inte ”Amerika” som tillsammans är två olika kontinenter. USA är och förblir Nordamerika: USNA.

Seger för Uber-förare i brittisk domstol. Brittiska Uber-chaufförer får nu rätt till både minimilön och bättre arbetsvillkor. Det står klart efter en långdragen tvist mellan chaufförerna och det kontroversiella gigföretaget som avgjordes i tisdags. (Arbetaren). Flera avtal i andra länder borde följa, liksom för Foodia m.fl.

Förbud mot att fånga fågel med lim. Den franska traditionen att fånga sångfåglar med lim är olaglig och kan inte godkännas av staten. Det slår EU-domstolen fast i ett beslut som välkomnas av djurrättsorganisationer. (TT). Barbariska, medeltida metoder som nu äntligen försvinner i det sista land som använt dem. Småfåglar ska uppskattas för sin sång, inte vara en kulinarisk rätt på restauranger. I samma veva borde man också förbjuda tvångsmatning av gäss för framställning av gåslever och det vidriga skördandet av grodlår.

Evenemang av Miljöpartiet Lund. Onlineevenemang Tisdag 16 mars 2021 kl. 18:00 – 20:00. Lundapanelen: Källby vs Sjölunda. Länk till videomötet läggs upp på Veckobladet i Lund! Alla är välkomna!

Läs mer  på Facebook » Rädda Höje Å och friluftsområdet!

***

Konsten: Skydda Höje Å! Inget spillvatten, inget dagvatten! Bara bad, grönska, djurliv och fiske i rent vatten!

***

Citatet: ”Jag låter dig vara i mina drömmar om jag kan få vara i dina”. — Bob Dylan (f. 1941)

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: