Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NÄR BLIR SD NÖJDA?

Australien. Som anarkister argumenterar vi för arbetarnas revolution över hela världen och tar som vår främsta plikt kampen mot kapitalisterna där vi bor. Här i Australien måste vi kämpa mot den australiska regeringens militära allians med USA, inklusive ANZUS-fördraget, 5 Eyes-underrättelsesgruppen och spionbasen vid Pine Gap. Och vi måste kämpa för att bygga en arbetarrörelse som kan ansluta sig till arbetarklassen i hela regionen för att göra revolution mot både kapitalisterna och det kinesiska så kallade ”kommunistiska” partiet. Det finns inget annat sätt. (anarkismo.net).

Invandringen minskade under 2020. Invandringen minskade med mer än en fjärdedel, 29 procent, under coronaåret 2020. Under året invandrade 82 518 personer till Sverige, vilket är över 33 000 färre än året före, visar färsk statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB). 

Där förlorade SD ännu ett kort. Vad ska man nu hitta på att klaga över i detta så superproblematiska land som de påstår sig vara vänner till? De tycker säkert att även Sverige är ”avskyvärt” och Åkesson blir inte nöjd förrän alla svenskar är ljushåriga. Utom han själv. Och inte ens då. Dom tänker genomföra sina Nürnberglagar så fort som Åkesson blivit justitieminister – befolkningen delas upp i ett a-lag och ett b-lag med resp. utan rättigheter. Jomshof har nu FÖR ANDRA GÅNGEN sagt att islam är avskyvärt. Det var tänkt som en pudel men på ren reflex upprepade han sig… genant, han menar det verkligen. Rösta på vad som helst men inte på detta kriminella gäng ljugande rasister! Det kommer du att få ångra dyrt, read my lips.

Alla eller hälften av alla Lunds koloniträdgårdar i området Västhagen utefter Maskinvägen kommer enligt beslut i byggnadsnämnden förra veckan att skövlas. Anledningen är att kommunen vill bygga 400 bostäder och en skola just på den marken. På Åkerlund och Rausings gamla industriområde strax söder om ska det byggas 940 bostäder. 

Kolonistugeområdet hade kunnat bli en fantastisk tillgång som ett uppvuxet område med prunkande blomsterprakt för de nyinflyttade i Källby att promenera i, skriver Ann Schlyter (v) i SDS Debatt. Jag tycker det är skamligt, de kolonier som finns existerar bara på nåder tills kommunen behöver pengar, då ska de bort eller bebyggas. Men ”kommun” betyder ”gemensamt” och Lund tillhör oss alla som bor här, nu och i framtiden, inte endast den kortsynta ledningen.

Alla koloniområden bör K-märkas och det med detsamma! Bostäder behövs, men inte byggda så tätt att vi tittar in genom grannens fönster istället för ut i naturen.Varje kvadratmeter måste inte bebyggas, vi som bor här ska kunna andas också!

Konsten: Street Art. Vad döljer sig bakom SD-masken?

***

Citatet: ”Du kan finna sanningen, men du måste välja den själv”. — Bob Dylan (f. 1941).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: