Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DET KOSMISKA HAVETS STRAND.

Nordkorea varnar USA för deras gemensamma militära övningar med Sydkorea. ”Om ni vill sova gott de kommande fyra åren, så är det bra om ni inte provocera oss det första ni gör”, säger Kim Jong-Uns syster Kim Yo-Jong (Nyheter24). Tuff tjej! Men nu pratar ni inte längre med en cowboy, så tagga ner, tack! Och Biden: Sluta provocera med era fåniga ockupationsövningar! The Lady got the Bomb, right?

Den spanska regeringen har accepterat ett förslag med att testa att ta bort en arbetsdag i veckan. Spanien kan bli ett av de första länderna i världen som förkortar arbetsveckan till fyra dagar rapporterar tidningen The Guardian (Aktuellt Fokus). Sverige bör omedelbart följa Spaniens exempel (här har vi ingen siesta så tredagarsvecka vore lämpligt! Man är väl flexiiiiibel.)

Toppjuristen Göran Lambertz har häktats misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt. Lambertz, som är i 70-årsåldern, ska ha förgripit sig på den 40 år yngre kvinnan när hon låg och sov efter ett gemensamt julfirande. Han nekar till brott (Nyheter24). Han är bl.a. känd för att än idag envetet hävda att Tomas Quick är skyldig (sic) långt efter att denne friats i alla instanser. Justitieråd? Bah! Sätt honom på Kronobergshäktet på vatten och skorpor.

Det finns många skäl till att SD tappat väljare under det senaste året. Ett viktigt skäl är normaliseringen av partiets politik. Sverigedemokraterna har upphört att vara det radikala alternativet. Stora delar av borgerligheten ligger nu så nära SD, både sett till problemformuleringar som lösningar på samhällsproblem, att det är en fråga om nyansskillnader (Expo).

Många blivande föräldrar skulle föredra att föda hemma med en barnmorska de känner och litar på, eller på en liten lugn födelseklinik. Det är inte ett alternativ i Sverige, och deras önskan avfärdas som orimlig, trots fakta som talar för att det är ett säkert, ibland säkrare, alternativ (GP Debatt).

Konsten: SD på brottets bana. En förklaring till den asociala politiken? Courtesy S.T.

***

Citatet: ”Jordens yta är det kosmiska havets strand. På denna kust har de flesta av oss lärt det vi vet. Tills nyligen har vi vadat en bit ut, kanske till anklarna, och vattnet verkar inbjudande. En del av vår varelse vet att det är där vi kom ifrån. Vi längtar efter att återvända, och det kan vi, eftersom kosmos också finns inom oss. Vi är gjorda av stjärnstoft. Vi är ett sätt för kosmos att lära känna sig självt”. — Carl Sagan.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: