Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DET INTERNATIONELLA VARGHATET.

Varghatet finns inte bara i Sverige. I Wisconsin, för endast två veckor sedan, ansökte över 27 000 människor om en svårbegriplig jakt under vargens parningstid som på bara tre dagar lämnade 216 grå vargar döda. Chockade statstjänstemän var tvungna att avbryta jakten i förtid, men inte förrän den tre dagar långa slakten ledde till 82 procent fler döda vargar än staten hade tilldelat för hela jakt- och fångstsäsongen (Counterpunch). ”Wolves got balls – hunters don’t”!

”Det finns ingen natur i Sverige som kan ha några rättigheter” skriver Anders Svensson på zaramis.se. som reaktion på ETC:s artikelserie om avskogningen. Nej det har vi märkt – det är tydligen bara kalhyggena och gruvorna som kan ha rättigheter. Mot industrikapitalismen har inte miljön en chans på sikt. Och naturens död blir även människans död – men visst vore det förmätet av oss att ge den några ”rättigheter”! All skog är inte planterad som Anders påstår. Det finns fortfarande litet fjällnära, gammal och orörd skog kvar i norr – som Karl Hedin AB ännu inte upptäckt. I Funäsfjällen växer världens äldsta nu levande träd – 9 500 år, ”Old Tjikko”. ”Föryngringsyta!” tänker skogsägaren med saliv i mungipan och dollartecken i ögonen. https://sv.wikipedia.org/wiki/Old_Tjikko

***

Ebba Busch var medveten om att Esbjörn, 81, hade en nedsatt kognitiv förmåga och att han inte förstod vad han skrev under när han sålde huset. Det hävdar 81-åringen och hans ombud i rätten. KD-ledaren dementerar påståendet och kräver att Esbjörn betalar 400 000 kronor i vite om han inte flyttar från fastigheten (AB).

En polis i Norrbotten köpte stora mängder alkohol och cigaretter på en Ålandsfärja utan att deklarera varorna. Nu döms han för tullbrott och får böta 64 500 kronor, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten. Den ”tunna blå linjen” passerad.

Fega fascister attackerade Ung Vänster i Norrköping (IMS). https://www.marxist.se/fega-fascister-attackerade-ung-vanster-norrkoping Ja någon annan sorts fascister har jag då aldrig hört talas om… 😦

Konsten: Det digitala verket ”Everydays: The first 5 000 days” av ”Beeples” är bland de dyraste någonsin (AB). But is it Art? Alla bilder är inte konst, och all konst består inte av bilder. Den subjektiva kvalifikationsgrunden är just subjektiv, om man nu inte vill låta den institutionella ”konstvärlden” bestämma. Är man det minsta antiauktoritär vill man inte det, nope, och de flesta konstnärer är i varierande grad anarkister.

***

Citatet: ”Tack vare flyktingmottagandet växer Sverige ekonomiskt och socialt och det beror på att vi är fler som kan göra mer. Om vi inte tar tillvara på det, ja, då är felet vår politik, inte de som flyttat hit”. — Johan Ehrenberg, ETC.

**

2 kommentarer på “DET INTERNATIONELLA VARGHATET.

  1. Björn
    17 mars, 2021

    Ebba Busch var medveten….Som Kristdemokrat bör Ebba tänka på ”hur skulle Jesus gjort” men har hon säkert gjort och kommit fram till …sätt åt den jävlen

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: