Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

WE ARE CUBA!

Medan länder som Frankrike misslyckats ta fram egna vaccin är Kuba på väg att lansera fem stycken. Det kan vara räddningen för flera fattiga länder (Flamman). Se Helen Yaffes bok nedan.

Demokratiska rättigheter ges inte medvetet – de måste kämpas för. Nya södra Wales tillåter arenor att rymma upp till 10 000 fans just nu, men den liberala statsregeringen har använt COVID-19 som förevändning för att förbjuda alla offentliga protester. Vinil Kumar, som mötte NSW: s högsta domstol i denna fråga, pratade med Jacobin om kampen för att skydda våra demokratiska rättigheter mitt i lockdown. https://jacobinmag.com/2020/09/nsw-australia-protests-police-black-lives-matter

Tysk säkerhetspolis utökar intresset för AFD. Den tyska säkerhetspolisen, BFV, vill klassa det högerextrema oppositionspartiet AFD som en misstänkt extremistorganisation (Expo).

Miljonregn över forskning inom hållbar utveckling.Lunds universitet satsar 100 miljoner kronor på ett tvärvetenskapligt forskningsprogram med fokus på Agenda 2030 och hållbar utveckling https://www.sydsvenskan.se/2021-03-14/miljonregn-over-forskning-inom-hallbar-utveckling

Konsten: Boktips, omslag. Helen Yaffe: We are Cuba! How a revolutionary people have survived in a post-soviet world.

***

Citatet:”Sverigedemokraterna och andra högerextremister ser inte hur avvikande deras egna idéer är i ett mångkulturellt och, relativt sett, frihetligt samhälle som det svenska”. — Magasinet Paragraf.

En kommentar på “WE ARE CUBA!

  1. Konst & Politik
    19 mars, 2021

    Ja, OK. Det var Magasinet Paragraf som citerades… och en stor del av ”skjutningarna” står polisen för enligt statistiken.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: