Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SKOGSFÖRSVAR.

Den brittiska regeringen vill driva igenom en ny lag som ska göra det möjligt att begränsa demonstrationsfriheten mer än i dag – och helt utan coronarestriktioner (DN). https://www.dn.se/varlden/protester-mot-planer-pa-inskrankt-demonstrationsfrihet/ Detta är vad vi länge varnat för. Rör inte demonstrationsrätten! Slå tillbaka statens maktmissbruk!

Lignitbrytning, expressvägar, gruvbrytning, parkeringsdäck, kalkgropar och godisfabriker har alla något gemensamt som kanske inte är uppenbart vid första anblicken. Kapitalister måste hugga ner skogar för att ge plats för dem. Men överallt i Tyskland mobiliseras människor för att stoppa dem. Under det senaste decenniet har skogsöken men också skogsförsvarsåtgärder spridit sig (Crimethinc). https://crimethinc.com/2021/03/10/the-forest-occupation-movement-in-germany-tactics-strategy-and-culture-of-resistance

Svt play-tips: Eros och Psyche. Om Klimt, Schiele och ett försvunnet sekel i Wien. https://www.svtplay.se/video/30044778/klimt-och-schiele-eros-och-psyche

Konsten: Skogsförsvar i Tyskland. Miljöhjältar! Foto Crimethinc.

***

Citatet: ”Det handlar om medmänsklighet och hopp. Ett budskap som jag hade önskat när jag var yngre att det skulle vara så, att alla faktiskt får vara sig själva. Att alla vi är människor och vi borde lyfta varandra. Att vi alla betyder lika mycket.” — Tousin Chiza, ”Tusse”, som vann en övertygande seger i Melodifestivalen 2021 och blir svensk representant i Eurovision Song Contest i Rotterdam senare i år.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: